• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

stokları düşme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan İhsan Tank
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İ

İhsan Tank

Misafir
stokları otomatik düşürme

selam arkadaşlar benim bu çalışmada istediğim stok sayfasındakileri çıkışstok sayfasındakilerden çıkarmasını istiyorum ayrıca farklı karelerden olsada ( örneğin bir tanesi b sutununda diğeri d sutununda ) aynı stokları düşmesini istiyorum yardımlarınızı bekliyorum

Ekli dosyalar

• STOK.rar
    STOK.rar
    574.3 KB · Görüntüleme: 92
Son düzenleme:
arkadaşlar sorumda anlaşılmayan bir durum mu var acaba 16 kere görüntülenmiş ama cevap verilmemiş arkadşalar benim istediğim stok sayfasındaki değerleri stokçıkış sayfasından çıkarılıp kalan sayfasına yazmasını istiyorum ( kusura bakmayın önceki mesajımda yanlış sayfa adını yazmışım çıkışstok olmayacaktı stokçıkış olacaktı ) yardımlarınızı bekliyorum

arkadaşlar sorumda anlaşılmayan bir durum mu var acaba 16 kere görüntülenmiş ama cevap verilmemiş arkadşalar benim istediğim stok sayfasındaki değerleri stokçıkış sayfasından çıkarılıp kalan sayfasına yazmasını istiyorum ( kusura bakmayın önceki mesajımda yanlış sayfa adını yazmışım çıkışstok olmayacaktı stokçıkış olacaktı ) yardımlarınızı bekliyorum

konunu biraz daha ayrıntılı anlatabilirsen birde datalarini net şekilde oluştur dosyanı inceledim nereye ne yazılacak neredeki stoklar nerden dusecek karar vermekte zorlandım saygılar :)

arkadaşım teşekkür ederim stok sayfasındaki verileri stokçıkış sayfasındakilerden düşüp kalan kısmına yazmasını istiyorum verileri girdiğiniz farkedeğiniz gibi aynı sutundaki bilgileri farklı sutundaki verilerden düşmesini istiyorum buna örnek olarak örnekgin firma adı a firması olsa ( stok sayfasındaki b sutunu ) ama stok çıkış sayfasındaki ( f sutunu ) olsada aynı firma isminden düşmesi ( a- 1 b- 2 firmaları )

selam arkadaşlar sorumu biraz değiştirdim firma ismine göre stokları nasıl düşebilirim ( makro ile yapılabiliyor ise mantığı söylerseniz kendimde deneyebilirim ( mantığını çözemedim ) ) örnek dosya ekliyorum

Ekli dosyalar

Merhaba,

Örnek olması açısından küçük bir dosya ekleyerek dosya üzerinde ne yapılmasını istiyorsanız detaylı açıklamaya çalışın. Bu şekilde sorunuz anlaşılmıyor.

.

ömer hocam aşagıda vermiş olduğunuz formül için teşekkür ederim. bu formüle bakarak kendi formülümü yaptım
http://www.excel.web.tr/showpost.php?p=421067&postcount=2 ( bunun için teşekkür ederim ) yeni kod ise stok sayfası için
=ETOPLA(İRS.STOK!$A:$A;STOK!A2;İRS.STOK!$B:$B)-ETOPLA(ÇIKIŞSTOK!$A:$A;STOK!A2;ÇIKIŞSTOK!$B:$B)
bu kodu kullandım sorunum çözüldü
herkese yardımlarından dolayı teşekkür ederim
dosyayı ekliyorum

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,

Bizim de üzerinde çalıştığımız bir proje var. Sizdeki stok düşüm bizdeki fatura düşüm ancak siz bu dosyadaki fatura yerine stok olarak düşündüğünüzde size çözüm açısından yardımcı olacağı düşüncesiyle ekteki dosyayı gönderiyorum. Belki incelemişssinizdir ama incelememiş olma ihtimaline karşı size ekteki dosyayı göndermeyi mantıllı buldum

Ekli dosyalar

Geri