• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Stok takip formülü (vlookup)

Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2003 TURKCE
Merhaba,
Stok yönetimi yaparken bir ihtiyacımız oluyor.
Her ay biz önce aylık satış rakamlarını sonra satış iadeleri muhasebe programından exele aktarıyoruz.
Net satışı bulabilmek için bu iki veriyi her kalem ürün icin tek tek cıkarıyoruz.
Buldugumuz net satış rakamlarını başka bir exel dosyasında ay ay işlyoruz.

Özetlersem,
3 adet exel worksheetimiz var.
1in cisinde aylık satış rakamları
2in cisinde aylık satış iade rakamları
3üncü sünde ay ay net satış rakamları yazıyor

Benim a ürünü satış rakamlarından farklı bir worksheetteki a ürünün satış iadeleri çıkarakar, 3. bir exelde a ürünün yanına otomatik yazdırma exel formüllerle olabilir mi?
Vlookup a baktım kısmen yapıyor ama işin içinden tam çıkamadım.
Yardımcı olmanızı rica ederim.
Ekte düşündüğümü exel formatında izah etmeye calıstım.
Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Selamlar,

Ekdeki dosyayı inceleyin.

Rica Etsem biraz daha açıklama yapabilirmisiniz.

Ekli dosyalar

Dosyada tarih kısmı yok. ben muhasebe programından alıdgım icin zaten iki tarih arasını yanı 1-30 ocağı seçip onu exel göndriyorum. tablo iki ve tablo üç, 1-30 ocak arası satış ve satış iade rakamları... tablo biride bu verilere göre dolduruyorum. bu arada bu kadar hızlı cevap verdiğin için ayrıca teşekkür ederim.

Selamlar,

Aşagıdaki formülü,

b5 hücresine yapıştırın,

Kod:
=ETOPLA($F$5:$F$900;A5;$G$5:$G$900)-ETOPLA($J$5:$J$900;A5;$K$5:$K$900)

bakalım istediğiniz sonucu veriyomu.

inanamıyorum mükemmel oldu. :) cok tesekkürler. yanlız benden kaynaklana bir sorun var ben bu formülü benim tabloma nasıl uydurucam. o iş biraz zor galiba.

Selamlar,

Dosya ekleyin yada,

Etopla mantıgını biraz anlatayım,

ETOPLA(aralık;ölçüt;toplam_aralığı)

Aralık değerlendirilmesini istediğiniz hücre aralığıdır.

Ölçüt hangi hücrelerin toplanacağını belirleyen bir sayı, ifade veya metin

biçimindeki ölçüttür. Örneğin, Ölçüt 32, "32", ">32", "elmalar" olarak ifade

edilebilir.

Toplam_aralığı toplanacak gerçek hücrelerdir.

Kaynak:ExcelYardım.

Selamlar,

Aşagıdaki formülü,

b5 hücresine yapıştırın,

Kod:
=ETOPLA($F$5:$F$900;A5;$G$5:$G$900)-ETOPLA($J$5:$J$900;A5;$K$5:$K$900)

bakalım istediğiniz sonucu veriyomu.

mükemmel oldu. ben bunu pratiğe dökmek için bu formülü ekteki gibi bir exelim olacak ocakveri sheetinden verileri alarak genel tablo sheetinie aktaracak.

ekteki exele göre bu formulü nasıl uydurabilirim. ayırca dusundugumden daha kolay bir yolu var mı bu isi yapmanın? teşekkürler

Ekli dosyalar

sizin mesaji yeni gördüm. ben de bu arada söylediklerinizi çalısıyım. :) bu etoplayı ben gidip googlayım kendimi cok bilgisiz hissettim :). cok tesekkürler...

Selamlar,

Aşagıdaki formülü yapıştırın,

Bana sorarsanız formülün mantıgını kavrayın,

Kod:
=ETOPLA(ocakveri!A:A;'genel tablo'!A5;ocakveri!B:B)-ETOPLA(ocakveri!D:D;'genel tablo'!A5;ocakveri!E:E)

düzeltme. süper oldu calıstı :)
cok tesekkur ederim dediğin gibi formülü cozmeye calısıcam verdiğin bilgilerle ama siz konunun uzmanısınız herhalde. bana kapıyı göstermeniz yeterliydi. simdisıra bizde sağolun :)

Son düzenleme:
:) önemli ddeğil ben ingilizceyi silip türkceyi yüklerim :) bu is cok guzel oldu :) tr ofiste çalısıyor. teşekkürler.

Selamlar,

Yardımcı olabildiysek ne mutlu bizlere,

Saygılarımla.

yardımcı olmak cok az kalır. mükemmler oldu :) bu arada sumif de oldu. :) exele bakısım değişti bir anda. bu exel işi ile ilgilenen özel bir bölüm var mı. exelde nasıl böyle uzmanlaşılıyor...

Selamlar,

Benim imzamdaki Excel Dershanesi Bölümünü İzleyin,

Yada Altın Üye olup Videoları İzleyip Mantıgını Görerek Anlayın(Tavsiye)

excel de stok takip tablosu oluşturup alış giriş ve çıkış yapmam gerekiyor formüllerinin ve kullanmasını bilmiyorum çok acil bu konuyu öğrenmem lazım yardımcı olabilirmisinz...lütfen

Geri