• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Stok takibi

Excel Vers. ve Dili
2010
Merhaba

forumdan buldugum stok takıbı dosyasına bırkac degısıklık yapmam gerekıyor.
-ürünlerin barkodlarını ve acıklamalarını kodlar sayfasına tek tek girecegıim ve ardından stok gırıs cıkısı yaparken okuttugum barkodu kodlar bölümünden bulup diğer bilgfilerinı aktarmasını istiyorum.

-stok giriş cıkışa okutulan bu barkodların herbırıne güün tarihini atamasını istiyorum yardım olursanız cok sevınırım simdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

• stok.rar
    stok.rar
    110.5 KB · Görüntüleme: 114
=EĞER($A3="";"";DÜŞEYARA($A3;kodlar!$A$3:$C$2250;2;0))

BU FORMUL İLE ARAMA YAPIYOR ANCAK # YOK HATASI ALIYORUM

Girilen verinin karşılığı olmadığı için bu hatayı alıyorsunuz. Eğer hatayı almak istemiyorsanız kodu şu şekilde değiştiriniz.
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA($A3;kodlar!$A$3:$C$2250;2;0)="");"";DÜŞEYARA($A3;kodlar!$A$3:$C$2250;2;0))

Kodu sizin söyledigin
z şekilde yazdığım zaman hücre boş kalıyor ben kodlar bölümündeki açıklamasını o hücreye taşımasını istiyorum

Birde şunu deneyin

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA($A3;kodlar!A:C;2;YANLIŞ)="");"";DÜŞEYARA($A3;kodlar!A:C;2;YANLIŞ))

Merhaba

forumdan buldugum stok takıbı dosyasına bırkac degısıklık yapmam gerekıyor.
-ürünlerin barkodlarını ve acıklamalarını kodlar sayfasına tek tek girecegıim ve ardından stok gırıs cıkısı yaparken okuttugum barkodu kodlar bölümünden bulup diğer bilgfilerinı aktarmasını istiyorum.

-stok giriş cıkışa okutulan bu barkodların herbırıne güün tarihini atamasını istiyorum yardım olursanız cok sevınırım simdiden teşekkürler.

Merhaba;
Alternatif olsun.
Not: eğer yazılan tarihin bir gün sonra değişmemesi gerekiyorsa en azından tarihin makro ile yapılması gerekiyor.
Deneyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Sayın muygun

cevabınız ıçın tesekkur ederım yalnız her gırılen ürün de ctrl+s yapmak gerekıyor alt satıra gecıldıgınde o satırı boş bırakarak verılerı bır sonrakı satıra yazıyor sebebı nedır acaba?

Merhaba;
Ofis 2003 denemelerimde bir sorun göremedim. (Sanırım kullandığınız versiyonla ilgili olabilir)
Yada ENTER tuşunun ayarı "Seçimi ENTER'den sonra aşağıya taşı" şeklinde ise bundanda olabilir.
İyi çalışmalar.

Sorun çözüldü yardımlarınız ıçın tesekkur ederım

Geri