• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

stok takibi ve planlama hakkında

Excel Vers. ve Dili
Microsoft® Excel® Microsoft 365 için MSO 64 bit
Sn Excel ustalarım.
Rica etsem ekte likte bulunan dosyayı inceleyerek bana bu konuda yardımcı olurmusunuz ?
Konu : stok malzeme ile üretilecek malzemenin tarih olarak takibi ve sipariş tamamlama süreci hakkındadır.
belgede konuyu açıkladım.
Bu konuda bana yardımcı olmanızı rica ediyor ,saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum.

link : http://s6.dosya.tc/server3/0bkm94/TUP_KUMAS_ORME_VE_STOK_TAKIBI.xlsx.html

Merhaba.
E4 hücresine aşağı doğru kopyalanmak üzere (sağa / sola doğru kopyaladığınızda kırmızı kısımdaki harfi değiştirmeniz yeterli) ;
Kod:
=EĞER(F3=0;0;EĞER(F3<0;0;[B][COLOR="Red"]$F$1[/COLOR][/B]-(SATIRSAY($E$3:F3)*İNDİS($B$4:$B$13;KAÇINCI(F$3;$A$4:$A$13;0);1)*İNDİS($C$4:$C$13;KAÇINCI(F$3;$A$4:$A$13;0);1))))

Formül malzemeden kalan miktarı gösterir.

Ömer bey merhaba.
Örneğin makinalar sürekli çalışıyor.Üretime devam ediyor.08.10 da başladı farzediyoruz.Makina numaraları A4:A13 hücre aralığında.Çalışan makine sayısı B4:B13 aralığındadır.Örneğin 14 pus 2 makine çalışıyor ise bir makinanın günlük kapasitesi 190 kg ise 2 x 190 = 380 kg yapmaktadır.Stok durumu anlık olarak E1:N1 aralığındadır.Gelen siparişe göre ihtiyacım olan net miktarlarım E2:N2 aralığındadır.
E4:O62 hücre aralığında günlük üretilenler, stok miktar ile birleştiğinde eksi bakiye geçmemesi için makinaları çalıştıracağım.Gerektiğinde artı bakiyeye geçtiğinde B4:B13 aralığından makine sayısını düşüreceğim yada ( SIFIR -0 ) yaparak makinayı kapatacağım.Amaç sürekli makine çalıştırarak siparişten fazla üretim yapmamak ve stogun önüne geçmek.

İnşallah verimli olabilecek bilgiyi verebilmişimdir.

Örnek belgenizi B:C sütunlarında ve E1:N2 aralığında değişiklik yapmadan E4:O62 arasını elle yazarak doldurabilir misiniz
Maksatım E1:N1 ile E2:N2 aralığındaki verilerin birleriyle ilişkisini anlamak.

Sn Ömer bey.Elinize emeğinize saglık cok güzel olmuş.Sizlere cok teşekkür ediyorum.

Demekki olayı iyi anlamışım.
Sizin yapmanız gereken işgünü başında makine kapasiteleri ile stok ve sipariş rakamlarını girdikten sonra, makine adet bilgilerini değiştirip, makine adetine ait kararınızı netleştirmek.

İyi günler dilerim.

Geri