• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Stok Sevk Durumu

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhabalar,
herkese mutlu akşamlar,
değerli hocalarım arkadaşlarım,
Sizlerin sayesinde çalışmam ufaktan bitmek üzere, ilgilenen ilgilenmeyen,
tüm arkadımdan allah razı olsun.

GÖNDERİLEN sayfasından B sutununa herhangi bi kumaşın top no yazıldığında,
bu top numarası gelenler sayfasında mevcut ise, mevcut olduğu satırın silinmesini,
bu top numarası stok sayfasında da mevcut ise, mavi renk almasını sağlayabilirmiyiz.
bu 3 sayfaya manuel olarak giriş yapılacaktır. gelen ve gönderilen sayfasına,
her girişte güncelleme de olmalıdır.

buna makroda nasıl bi kod kullana biliriz.

ben örnek olarak 3451072 top numarasını tüm sayfalarda belirttim.
bu sayfalarda top numarasına göre çalışılma sağlanacaktır.
dosya ektedir.

umarım yeterince net açıklamışımdır.

iyi çalışmalar dilerim..

saygıyla.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sayın sensizsoldum

#1 no.lu mesajınızda,
bu 3 sayfaya manuel olarak giriş yapılacaktır. gelen ve gönderilen sayfasına,
her girişte güncelleme de olmalıdır.
bölümü yeterince anlaşılır değil.

Bunun haricinde diğer istedikleriniz dosyanızda uygulandı.
İnceleyiniz.

Ekli dosyalar

merhabalar, ilgi alakanız için tşk ederim.
stok sayfasında değişiklık olacaktır. gönderilen top numarası stokta uzun bi süre olabilir. gönderilende olmuşsa her stok yeniden eklediğinde stokta varsa yine mavi olarak kalmasından söz etmiştim.
iyi çalışmalar dilerim.

saygıyla.

Merhabalar,
İlgi alakanız için teşekkür ederim.
Stok sayfasında, gönderilen top numarası uzun bir süre kalabilir. Gönderilende olmuşsa stok her yenilendiğinde de mevcut ise yine mavi olarak kalmasından söz etmiştim.

Yaptığınız formu inceledim. Ancak şöyle bir sıkıntı var, stokta var ise mavi olmasını yazmıştım. Siz yeşil yapmışsınız. Formda bu çalışma rengi giriş anlamındadır. Önceki formda mavi rengi belirtmiştim.
Gelenler sayfasından silinmesi çok güzel, tam istediğim gibi :)
Gönderilen sayfasında ise, a sütuna tip kodu gelmesi de çok güzel :)
Gönderilen numune top numarasını liste halinde ekleyeceğimden(ctrl+c ctrl+v) sadece listenin başındakini göre işlem yapıyor. Bunu da buna göre sağlayabilir miyiz? Çok sağ olun çok teşekkür ederim.

İyi çalışmalar dilerim, saygıyla

merhabalar, iyi akşamlar.
konuda bi kaç aksamalık var, değerli hocalarım arkadaşlarım, yardımcı olabilirmisiniz

tekrardan iyi akşamlar

merhaba günaydın herkese...
sayın kuman, konuyla ilgilenebilecek değerli hocalarım arkadaşlarım,
gönderilenlerin b sutuna sizin yaptığınız bu çalışmada, tek tek girilmesi gerekiyor. oysa ben kopyala yapıştır ile yapacaktım bunu, dolayısıyla birden fazla top numarasıda yapıştırabilinir. buraya bu şekilde ayarlamamız mümkünmüdür.
öte yandan stoktaki farklı renk olayını arkadaşlar sayesınde yapabildim :)
herkese tşklerımı sunarım,

iyi çalışmalar dilerim saygıyla.

arkadaşlar bu konuya da göz atabilir misiniz. rica ediyorum sizlerden.
hepinize iyi çalışmalar dilerim.

her 3 sayfada da manuel giriş yapıldığında ayrı ayrı çalışır.

Ekli dosyalar

herkese merhaba, hayırlı cumalar,
sayın mancubus, yine sorun var yaptığınız dosyada,
#1 nolu mesajımdaki deneme isimli ek üzerinden yazıyorum. bu konu hakkında, sizlerden yardımlarınızı rica ediyorum.

gönderilen top olduğunda, gönderilen sayfası b sutuna eklendiğinde, o top numaralı satır gelenler sayfasından silinmesini, stok sayfasından da o top numarasına ait olan ilgili hücrelerin sarı renk haline dönüşmesini istemiştim.
Sayın kuman arkadaşımızın yaptığı çalışmada, birden fazla top numarası eklediğimde (kopyala yapıştır) sadece en üstteki top numarası işlem yapıyor, ayrıca stok sayfasından sarı renk olması için, gelenler sayfasında o top numarası mevut değilse, bu sarı olması da gerçekleşmiyor.

son olarak, stokta olmayan, ama gelenler sayfasında olan top var ise, gelenler sayfasında, top numarasına ait ilgili hücrelerin, mavi renk olmasını istiyorum.

kısaca : top numarası gönderilen sayfasına eklendiğinde, gelenler sayfasında varsa o satır silinsin, stok sayfasında varsa ilgili hücreler sarı olsun.
stokta olmayan, gelenler sayfasında var ise, gelenler sayfasında ilgili hücreler mavi olsun.

ilgilecek tüm arkadaşımdan allah razı olsun. gönülden tşklerımı iletirim. ıyı çalışmalar dilerim

Son düzenleme:
Geri