• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

stok listesine merkez bankası kuru atamak

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Merhaba,

Ekte hazırladığım stok takip listesinde belirtiğim şekilde I sütunundaki o günkü tarihe göre TCMB efektif satış kurunu otomatik olarak çekmesini ve günlük kura göre TL olarak birim fiyatını hesaplatmak istiyorum. Ama çözemedim. Yardımcı olabilir misiniz lütfen.

Saygılar,
İbrahim

Ekli dosyalar

Merhaba,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

I sütununa tarih girip deneyin.

Ekli dosyalar

örneği tarih girerek denedim çalışıyor. Elinize sağlık, teşekkür ederim. Bir sorum daha olacak her hücreye tek tek tarih girince döviz kurunu veriyor ama tarihi kopyala-yapıştır veya hücreyi köşeden tutup sürükleyince kur bilgisini vermiyor. Bu şekilde düzenleme yapmak mümkü mü?

Merhaba,

Aynı tarihi alt hücrelere kopyalayacaksanız ilk seferinde "I" sütunundaki bir hücreye tarihi elle girip kur bilgisini alın. Daha sonra kurla beraber tarihi alt hücrelere sürükleyin ya da kopyalayın. Diğer türlü aynı tarih için boşu boşuna döngüye girip netten kuru almaya çalışacak. Bu da dosyanızın yavaş çalışmasına sebep olabilir.

Bunun yerine dosyanıza ayrı bir kur sorgulama sayfası ekledim. İki tarih arasını girip sorgula dediğinizde tüm kurlar alınacaktır. Bu kurlarıda formülle STOK DURUMU sayfanıza aktardım. Bu şekilde daha etkin kullanabilirsiniz.

İşyerimde 2003 versiyon olduğu için eklediğim dosyada bazı formülleriniz bozulmuş olabilir.

RAPOR ve DÖVİZ_TÜRLERİ sayfalarını kendi dosyanıza kopyalayın. STOK DURUMU sayfanızda K2 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp alt hücrelere sürükleyin.

Ekli dosyalar

Sayın Korhan Ayhan,

Teşekkürler güzel bir çalışma olmuş, emeğinize sağlık. Benimde benzer bir çalışmada kullanılmak üzere dolar ve euro için geçerli güne ait bilgilerine ihtiyacım var. Benim sormak istediğim bu çalışmanızı makro kullanmadan yapmamız mümkün müdür ?

Merhaba,

VERİ-DIŞ VERİ AL özelliğini kullanarak günlük kuru alabilirsiniz.

Teşekkür

Sayın Korhan Ayhan,

Tekrar tekrar teşekkür ederim yardımlarınız için.

Korhan Bey,

Sizin son gönderdiğiniz dosyayı kendime kopyaladım, dosya ağır çalışıyor ama sorun değil. Ellerinize emeğinize sağlık. iyiki varsınız

Geri