• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Stok kodu parçalama

Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 - Türkçe
Merhaba,

Ekteki dosyada Stok Kodunu, Kalınlık, Ebat olarark parçalamam gerek fakat tüm stok kodları için yapamadım. İnceleyip yardımcı olabilir misiniz?

=+EĞER(MBUL(",";A3)=",";PARÇAAL(A3;MBUL("-";A3)-2;2);PARÇAAL(A3;MBUL("-";A3)-4;4)) bu formülden hata alıyorum.

Teşekkürler.

Ekli dosyalar

B sütununda aradığınız veriler var gördüğüm kadarıyla. Kalınlık için C3 hücresinde aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz:

Kod:
=EĞERHATA(SOLDAN(B3;BUL(" ";B3)-1)*1;"")

Çok teşekkürler hocam ya bildiğin at gözlüğü ile direk stok koduna odaklanmışım ben. B sütunu çok kolay işimi gördü. Teşekkürler.

Peki hocam ebat için nasıl yapabiliriz? Aşağılara doğru bakınca bozuluyor o da.

Bir de hocam verdiğiniz ilk formüldeki * ne işe yarıyor?

Yaptım hocam

=EĞERHATA(KIRP(PARÇAAL(B4;MBUL("MM";B4)+3;7));"")

Bu formülle. İlginize teşekkür ederim.

BUL formülüyle hücredeki ilk boşluğun kaçıncı sırada olduğunu buluyoruz.

SOLDAN formülüyle hücredeki ilk boşluğa kadar olan veriyi alıyoruz.

SOLDAN formülü metin sonucunu verdiğinden bulunan veriyi sayıya çevirmek için 1 ile çarpıyoruz.

EĞER HATA formülüyle hücrenin ilk boşluğuna kadar olan kısmı sayı değilse 1 ile çarpıldığında hata oluşacağı için formül sonucunun boş olmasını sağlıyoruz.

Ebat için D3 hücresinde aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz:

Kod:
=EĞERHATA(PARÇAAL(B3;BUL("MM";B3)+3;7);"")

Formülleri ilk baştaki veri kalınlık ve mm'den sonraki 7 karakter kalınlık olarak düşünerek hazırladım. Verileriniz bu düzene uymuyorsa istediğiniz sonucu getirmeyecektir. Eğer her iki veri için de standart bir kural oluşturulursa formülde ona göre düzenleme yapılabilir.

Geri