• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Stok Kartı UserForma Resim Çağırma Konusunda Yadım

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 Türkçe
Saygıdeğer site arkaşlarım ve öğretmenlerim sitemiz sayesinde işletmeme çok yararlı bir program yaptım hepinize emekleriniz ve paylaşımlarınız için sonsuz teşekkür ederim.

Sayenizde yapmış olduğum programın stok bölümünde ürünlerin fotoğraflarını userforma kaydetmek için çok uğraştım fakat başarılı olamadım, yardımcı olmanızı diliyorum.Saygılar.(Bir ufak sorunumda tarih formatı, textboxlardaki tarihi kaydetmiyor sürekli güncelliyor bu konuyuda düzeltme şansımız olursa sevinirim)

Ekli dosyalar

Ilginiz icin tesekkurler sorunum ornegin 201 kodlu urunun resmini secip kaydet tusuna bastigimda resmi 201 kodlu urune kaydetmiyor.Benim yapmak istedigim her urune ait resmin kaydedildikten sonra, bul tusuna bastigimda stok karti ekranina gelmesidir.

Sayın casher,

Küçük bir mantık hatası yapıyorsunuz. Siz resmi seçip kayıt demeyeceksiniz. Ürün ile ilgili resim elinizde zaten kayıtlı olmalı ki, resmi seçeyim demişsiniz.

O halde elinizde var olan resmi forma çağıracaksınız.

Aşağıdaki kodu, ÜRÜN BUL butonunuzda son satır olan Next bul - End Sub arasına ekleyin.

Next bul
On Error GoTo 20
Image1.Picture = LoadPicture("D:\WallPaper\" & ComboBox1 & ".jpg")
GoTo 10
20
Image1.Picture = LoadPicture("")
10
End Sub

Yapmanız gereken bi kaç işlem daha var.

1. Kayıtlı tüm resimleriniz aynı klasörde olsun.
Örneğin, C:\Resimlerim\Ürünler

2. LoadPicture (" Bu kısma resimleriniz nerede ise o yeri yazın " & Combobox1 & ".jpg")
Yukarıdaki kodda, ben kendi bilgisayarımdaki yolu yazmıştım.
Eğer resimleriniz, C:\Resimlerim\Ürünler gibi bir yerde olsaydı, kod aşağıdaki şekilde olurdu.
LoadPicture ("C:\Resimlerim\Ürünler\" & Combobox1 & ".jpg")

3. Resimleriniz adlarını Ürün Kodu numaraları ile eşleyin. (birebir aynı olmalı)
Yani Ürün Kodu 201 'i seçip ÜRÜN BUL dediğinizde, ilgili resmin forma gelmesini istiyorsanız, resimlerinizin kayıtlı olduğu yerde 201.jpg isimli bir resim olmalı, ki forma gelsin.

4. Resim uzantılarınız bmp ise koddaki kısmı .bmp olarak düzeltin.

Sayın Şaban Sertkaya,

Evet çok haklısınız çözümünüz için çok teşekkür ederim.Sorunsuz çalışıyor.Size ve sitemize emeği geçen herkese sonsuz saygılar sunarım.

Geri