• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Stok kalan malzeme hesaplama

ozanyakar

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Merhaba,

Ekli tabloda. 4 Adet sayfa mevcut.

Şubat Ayından Kalan
Gelen
Kullanılan
Mart Sonu Kalan

Mart Sonu Kalan adlı dosyada , Ay sonu Kalan stoğu hesaplamak istiyorum.

4 Çalışma Sayfasındaki satır ve sütun başlıkları aynı. Mart Sonu Kalan İsimli dosyaya yazacağım formül ile, Firma ve Ürün Bazında Şubat Ayından Kalan Malzemeye, Gelen Malzemeyi Eklemek, Kullanılan malzemeyi düşerek stoğu hesaplamak istiyorum. Konu hakkında yardımlarınızı rica ediyorum.

Ekli dosyalar

Sayın turist ilgi ve yardımınızdan dolayı teşekkür ederim. Formül satır, sütundaki başlıklar tüm sayfalarda aynı olduğunda doğru sonucu veriyor.

Ancak sayfalarda yer alan başlıklar veya satırda yer alan hücreler diğer sayfalar ile birebir aynı olmadığında yanlış hesaplama yapacaktır. Örneğin Şubat sonu kalan isimli dosyada Ema firması ürünleri sırayla ; İSO POLYOL ADD CAT PIR-POL PIR-YAP.ÇİFT olduğunda , "Kullanılan" isimli dosyada ürünler sırayla CAT POLYOL ADD İSO PIR-YAP.ÇİFT PIR-POL olduğunda ürünler farklı olduğundan hatalı işlem yapmış oluyorum. Değerli yardımlarınızı tekrar rica ediyorum.

Ekli dosyalar

Merhabalar.
Sondaki iki sütun hariç olmak üzere MART SONU KALAN sayfası;
C1 hücresine;
Kod:
=EĞERHATA(KAÇINCI(C2;2:2;0);B1)
C4 hücresine;
Kod:
=İNDİS(DOLAYLI("'ŞUBAT SONU KALAN'!"&ADRES(3;C1;4)&":"&ADRES(4;C1+EĞERSAY(1:1;C1)-1;4));2;KAÇINCI(C3;DOLAYLI("'ŞUBAT SONU KALAN'!"&ADRES(3;C1;4)&":"&ADRES(3;C1+EĞERSAY(1:1;C1)-1;4));0))+İNDİS(DOLAYLI("'GELEN'!"&ADRES(35;C1;4)&":"&ADRES(35;C1+EĞERSAY(1:1;C1)-1;4));0;KAÇINCI(C3;DOLAYLI("'GELEN'!"&ADRES(3;C1;4)&":"&ADRES(3;C1+EĞERSAY(1:1;C1)-1;4));0))-İNDİS(DOLAYLI("'KULLANILAN.'!"&ADRES(35;C1;4)&":"&ADRES(35;C1+EĞERSAY(1:1;C1)-1;4));0;KAÇINCI(C3;DOLAYLI("'KULLANILAN.'!"&ADRES(3;C1;4)&":"&ADRES(3;C1+EĞERSAY(1:1;C1)-1;4));0))
formüllerini uygulayıp, her iki formülü Z sütununa kadar sağa doğru kopyalayınız.
Sonuçları test ediniz.

Sn. omer.baran vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.

Formülleri belirttiğiniz hücrelere kopyaladım ve yapıştırdım. Doğru sonucu alıyor ancak.
İSO / POLYOL / ADD / CAT / PIR-POL / PIR-YAP.ÇİFT /
Bu 5 farklı ürün için doğru sonucu veriyor ancak. Bu 5 farklı ürünü 4 firmadan da almaktayız.
( E-MAX ,POLİSER,DOW, KİMTEKS) Mart Sonu Stok Kalanını firma bazında görmek istiyoruz. Yani E-MAX dan aldığımız İso malzemesinin kalanı, Dow dan aldığımız İso malzemesinin kalanından ayrı hesaplatmak istiyoruz. Formüle baya uğraşmışsınız hakkını helal edin. Biraz daha geliştirmemiz mümkün müdür ?

Ekli dosyalar

Sayın turist ilgi ve yardımınızdan dolayı teşekkür ederim. Formül satır, sütundaki başlıklar tüm sayfalarda aynı olduğunda doğru sonucu veriyor.

Ancak sayfalarda yer alan başlıklar veya satırda yer alan hücreler diğer sayfalar ile birebir aynı olmadığında yanlış hesaplama yapacaktır. Örneğin Şubat sonu kalan isimli dosyada Ema firması ürünleri sırayla ; İSO POLYOL ADD CAT PIR-POL PIR-YAP.ÇİFT olduğunda , "Kullanılan" isimli dosyada ürünler sırayla CAT POLYOL ADD İSO PIR-YAP.ÇİFT PIR-POL olduğunda ürünler farklı olduğundan hatalı işlem yapmış oluyorum. Değerli yardımlarınızı tekrar rica ediyorum.

Çözümü çok basit bir konuyu, zorlaştırmaya gerek duymadan;
dosyanızda bütün çalışma sayfalarınızın başlıklarını (Firma ve ürünleri olarak) aynı şekilde düzenlerseniz, gereksiz formüllerden de kurtulmuş ve doğru sonuç elde etmiş olursunuz.

Sn. turist
CAT / POLYOL / ADD / İSO / PIR-YAP.ÇİFT / PIR-PO olan stok adlarına , Satıcı firma adlarını da yazarak ;
İSO-POLİSER / POLYOL-POLİSER / ADD-POLİSER / CAT-POLİSER / PIR-POL-POLİSER PIR-YAP.ÇİFT-POLİSER
olarak değiştirdim ve doğru sonuca ulaştım. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Geri