• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Stok isimlerini getirme.

Excel Vers. ve Dili
beta
Arkadaşlar merhaba. Kendime bir satınalma şablonu hazırladım ama takıldığım bi yer var.
Diyelim ki sürekli alım yaptığım stokların isimleri

DOMATES
BİBER
BİBER KIRMIZI
PATLICAN
SÜT
YOĞURT

Mesela B5 hücresine domates kelimesini daha yazarken bunu getirmesini istiyorum.
Birde örnek olarak biber yazarken içerisinde biber kelimesi geçen tüm stokları getirsin. Yani ben harfleri yazdıkça içinde o kelimenin geçtiği tüm stokları getirsin istiyorum. Biraz uğraştım ama yapadım. Yukarıdaki malzemeleri örnek alarak küçük bi şablon hazırlayabilir misiniz ? Veya kodu buraya yazabilir misiniz ?
Tabi malzeme satırı birden çok. Aynı işlemi B6 - B7... yazdıkça alt satırlara bu işlemi yapmasını istiyorum.
Yardımcı olabilir misiniz ?
Teşekkürler..

Son düzenleme:
Merhaba,

Yukarıda çok güzel bir şekilde izah etmişsiniz, bunu örnek dosya ile paylaşırsanız çözelim

Merhaba. Bahsettiğim şekilde çalışan her sistem işimi görür.
Yardımlarınızı bekliyorum..

Arkadaşlar veri doğrulama ile işlemi yaptım ama şunu da yapabilmem lazım. o satırın içine isimleri yazarken listboxtaki o ürünleri veya o kelimenin geçtiği tüm ürünleri getirmesi lazım. Mesela biber yazdığımda hem BİBER i hemde BİBER KIRMIZI yı getirmesi lazım. Bunu eklemek için sizden yardım istiyorum.

teşekkürler güzel olmuş ama her tıkladığımda mouse yukarı doğru kayıyor. bu düzeltebilir misiniz ?

Geri