Stok hesaplama

ulutanas

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili Ofis 2021 TR 32 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
süresiz üye
Arkadaşlar merhaba yine ufak bir sorunla karşılaştım. Ekli dosyada sorunumla ilgili açıklama mevcut yardım ederseniz çok memnun olurum.
İyi çalışmalar...

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili Ofis 2013 TR 32 Bit Türkçe
23.10.2019
Merhaba ulutanas,

Umarım yardımcı olur.S Sütununa formül yazdım.5000 Satır.O sütündan sorgulama yapıyor.İncelersin.

İyi çalışmalar!

Ekli dosyalar

ulutanas

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
süresiz üye
semay77 ilgin için teşekkür ederim kardeşim fakat bu şekilde dosyaya bilgi girişi yapıldıkça çok yüklü bir dosya oluyor. Makro girerek yapılan işlemlerde dosya boyutu daha az oluyor o yüzden kayıt_defteri sayfasının kod görüntüle kısmına bakarsanız oraya bir kod yazdım fakat o kodlardan bir yerde yanlış yaptım ama nerede olduğunu bulamadım onun için yardım istedim. Yoksa sizin yönteminizde gayet güzel. İlginiz için tekrardan çok teşekkür ederim.
İyi çalışmalar...

ulutanas

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
süresiz üye
arkadaşlar konuyla ilgili sorunu hala düzeltemedim biligili arkadaşlar dica etsem kontrol edebilirmisiniz.

ulutanas

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
süresiz üye
Arkadaşlar hala sorunu çözemedim bir satır sütün hatasıda yapmıyorum ama neden sonuç alamıyorum. Rica etsem bu konuda da yardımcı olabilirmisiniz arkadaşlar.

Excel Vers. ve Dili
2010
23.05.2023
Merhabalar,

kodunuzu takip edemedim bu sebepten dolayi yanlisinizi bulmaya calismaktansa sifirdan kodlari ben yazdim. Umarim yardimci olabilmisimdir.

Iyi calismalar

Ekli dosyalar

ulutanas

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
süresiz üye
Sayın Sarcastic ilginiz için teşekkürler fakat bu hazırladığınız kodlar sadece ürünler listesindeki kayıtlı 2 ürün için geçerli yeni bir ürün girildiğinde her ürün için ayrı kod yazmak gerekecek. Dosyadaki mevcut kodda ürünler sayfasındaki a sütunu ile kayıt defteri sayfasındaki e sütunundaki değerleri süzerek c sütunundaki alış veya satış değerlere görede ürünler sayfasındaki d ve e sütunlarına değerleri aktarıyor bu şekilde ürünler sayfasına ne kadar ürün girersek girelim sonuçta kayıt defteri sayfasındaki bilgilerere göre aktarıyor. Eklediğim dosyadaki yazılı kodu inceleyebilirmisiniz. İlginiz için tekrar çok teşekkür ederim.

İyi çalışmlar...

Saygılarımla.

ulutanas

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
süresiz üye
Arkadaşlar stok aktarım sorununu hallettim çok şükür ama bu sefer başka bir sorun çıktı ve sabah 9 dan beri uğraşıyorum çözemedim dosyayı olduğu gibi yolluyorum sorunla ilgili açıklama sayfada mevcut lütfen kodlarla ilgili yardımcı olun çok takıldım bu konuda :) şimdiden herkese çok teşekkür ederim.

Iyi çalışmalar...

Saygılarımla.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
23.10.2019
Merhaba ulutanas,
İstersen daha önceki dosyadaki formülleri makroyla değer olarak yazdırıp dosyanın büyümesini engellemiş oluruz.Senin anlatmak istediğin E İle F sutunundaki değerlerin aynı olmasıyla ilgili sorunu halen anlamış değilim.

İyi geceler!

ulutanas

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
süresiz üye
Sayın sema77 ilgiliniz için teşekkürle makroyla çözebilrsek sorun kalmaz. Dosyadaki konuda e ve f sütunu hakkında kısaca bilgi vereyim. dosyada 2 sayfa mevcut ürünler ve kayıt defteri adında.

Ürünlerde sayfasında ürün giriş ve çıkış sürunlarına kayıt defteri kısmından girmiş olduğum cari işlemlerine göre otomatik bilgi aktarılma istiyorum. bunun yöntemi de kayıt defterindeki c sütunundaki işlem adı altında alış veya satış emrinin verilmesine bağlı olarak e sütunundaki ürün adının girilmesine bağlı yanı c sütununa ALIŞ dersek ürün sütununada kalem dersek h sütunundaki miktar kısmınada örneğin 10 dersek kayıt gerçekleşmiş olur. Buna göre ürünler sayfasındaki a sütunundaki kayıtlı ürünler listesinde kalemin karşılığında olan ürün ÜRÜN ALIŞ kısmına kayıt defterinde girmiş olduğumuz miktarın yani 10 un otomatik aktarılmasını istiyorum.

Ama benim eski dosyalarımdan uyarlayarak hazırladığım kodlarda durum farklı oldu kayıt defteri sayfasında ürün yani E sütununa kalem girdiğim zaman aktarım olmuyo fakat F sütünunda açıklama kısmına da kalem diye bilgi girersem ürünler sayfasında istediğim sütunlara bilgi aktarımı yapılıyor. F sütununa bilgi olarak örneğin kurşun kalem yazarsam aktarım yapılmıyor. yani e ve f sütunu aynı olmadığı sürece bilgi aktarımı sağlayamıyorum. f sütununa bilgi girmeden nasıl bilgi aktarırım onun sıkıntısını yaşıyorum yazdığım kodu incelemenizi ve yardımcı olmanızı rica ediyorum. tabi bu başka bilgili arkadaşlar içinde geçerli artık çözmemiz gerekiyor 4. gündeyim hala sorunu çözemedim maalesef. bu arada yapılacak olan proğramın başka bölümlerini tamamlıyorum fakat aklım hep burada :(

Herkese iyi çalışmalar...

Saygılarımla.

Excel Vers. ve Dili
23.10.2019
Merhaba ulutanas

Ekte olşturduğum dosyada KAYIT_DEFTERİ'ndeki S Sütununu gizleyebilirsin.Umarım dosya işine yarar.Senin yazmış olduğun koduda tekrardan kontrol edeceğim.

Kolay gelsin!

Ekli dosyalar

ulutanas

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
süresiz üye
SEMAY77 İlginiz için teşekkürler fakat bu benim yazdığım kodu size zahmet bir inceler de o sisteme göre yardımcı olursanız çok memnun olurum. sizin yaptığınız sistem benim örnek olarak eklemiş olduğum kalem ve silgiyi içermekte bunun dışında girilecek her bir ürün için ayrı od yazmak zorundayız. o yüzden bunları kullalanmak oldukca zahmetli olacakdır. Yardımınız ve ilginizden dolayı çok teşekkür ederim. iyi çalışmalar dilerim.
Saygılarımla...

Excel Vers. ve Dili
23.10.2019
Merhaba ulutanas,

Benim yazdığım sistem sadece kalem ve silgiyi içermiyor.Eklemek istediğiniz Örnek olarak Defter'i,Ürünler A6 Sayfasına yazın.Daha sonra D5 ve E5'deki formülleri aşağıya çekin ve diğer bilgileri giriş yapın.En son makroyu tekrar çalıştırın.Fakat ben yinede kodunuza göz atacağım.

İyi akşamlar!

ulutanas

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
süresiz üye
Semay77 ilginiz için tekrar teşekkür ederim dediğiniz gibi denedim istediğim gibi oldu. Ben daha önceden bilgi aktarımı için tuşa basmıyormuşum. :) Tuş olayını kaldırsak da her bilgi girildiğinde otomatik bilgi aktarımı yapılsa daha verimli olur benim için, size zahmet olmazsa tabi. ilginiz için tekrar çok teşekkürler. iyi çalışmalar dilerim.
Saygılaımla...

Excel Vers. ve Dili
23.10.2019
Merhaba ulutanas,

Dosyayı İncelersin.H Sütununa bilgi girişi olduğunda güncelleme yapılacak.Yanlız yeni ürün ekleyeceğin zaman D ve E Sütunlarındaki formülü aşağıya çekmeyi kesinlikle unutma.

İyi Geceler,

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
23.10.2019
Merhaba ulutanas,

Son eklediğim makroyla D ve E Sütunlarındaki formülleri kopyalamaya gerek kalmadı.A Sütununa yeni malzeme girdiğinizde D ve E Sütunlarındaki formülleri kendisi kopyalayıp hesaplamasını yapacaktır.

İyi çalışmalar!

Ekli dosyalar

ulutanas

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
süresiz üye
SEMAY77 İlginiz için çok teşekkür ederim şimdi tam istediğim gibi oldu. İyi çalışmalar dilerim.
Saygılarımla...