• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Stok Çıkış Bilgilerimi Sıralamak:-(

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016,32bit
Merhabalar;Üstadlarımın yardımı ile oluşturulan küçük çaplı depo listem var.

Burada stok çıkış bilgilerini satır üzerinde yani malzeme isminin yan tarafına çıkış bilgilerini yazıyorum.Haliyle yanlamasına olduğu için bu çıkış bilgileri takip etmekte zorlanıyorum geriye dönük..

O yüzden malzeme ismine tıkladığımda bu bilgileri listeleme imkanı olur mu?
Ekteki dosyamda anlatmaya çalıştım.

Sizden, yardımlarınızı veyahut konu hakkında ne yapabilirim açısından fikirlerinizi bekliyorum.Şimdiden teşekkür ederim...

Ekli dosyalar

Merhaba Yeşim Hanım,

Doğru anladığımdan emin değilim ama, anladığım kadarıyla bir şeyler yapmaya çalıştım.

Aşağıdaki kod; "Stok Çıkış" sayfasındaki Malzeme Adı sütununa çift tıklayarak, istediğiniz alanları "Olmasını istediğim liste" sayfasına kopyalar...

Kod:
[SIZE="2"][FONT="Trebuchet MS"]Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
    If Target.Column <> 2 Then Exit Sub
        Sayfa5.Range("A65536").End(3)(2, 1) = Sayfa5.Range("A65536").End(3).Row
        Target.Copy Sayfa5.Range("B65536").End(3)(2, 1)
        Target.Offset(0, 1).Copy Sayfa5.Range("C65536").End(3)(2, 1)
        Target.Offset(0, 2).Copy Sayfa5.Range("D65536").End(3)(2, 1)
        Target.Offset(0, 3).Copy Sayfa5.Range("E65536").End(3)(2, 1)
    Cancel = True
End Sub
[/FONT][/SIZE]

Tekrar kontrol edince yanlış anladığımı fark ettim.

Aşağıdaki kodları deneyin lütfen;

Kod:
[SIZE="2"][FONT="Trebuchet MS"]Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
    If Target.Column <> 2 Then Exit Sub
        Sayfa5.Range("A2").Value = Target.Offset(0, -1).Value
        Target.Copy Sayfa5.Range("B65536").End(3)(2, 1)

For i = 3 To 31 Step 3
        Cells(Target.Row, i).Copy Sayfa5.Range("C65536").End(3)(2, 1)
        Cells(Target.Row, i + 1).Copy Sayfa5.Range("D65536").End(3)(2, 1)
        Cells(Target.Row, i + 2).Copy Sayfa5.Range("E65536").End(3)(2, 1)
    Next i
    Cancel = True
End Sub[/FONT][/SIZE]

Sayın Murat OSMA; eminim ki istediğimin fazlasını yapmışsınızdır.Yalnız kusura bakmaz iseniz rica etsem siz yazmış olduğunuz kodu uygulayıp dosyayı ekleme imkanınız var mı?

Yanlış anlamayın nolur,ben denedim elbette ama o sayfada başka bir kod daha vardı sanırım yanlış yaptım olmadı:-(

Anlıyorum Yeşim Hanım, elbette eklerim...

Deneyin, eğer bir hata varsa belirtirsiniz düzeltmeye çalışırım.

İyi akşamlar.

Ekli dosyalar

Sayın Murat Bey; teşekkür ederim ilginize...Baktım evet istediğim bilgileri listeye aktarıyor ama şunu düzeltme imkanımız olursa çok daha iyi olacak sanırım..

Mesela; Aseton adına çift tıkladığımda istediğim bilgiler listeye çok güzel bir şekilde geçiyor.
İkinci bir malzeme adına tıkladığımda ikinci malzeme bilgileri Aseton için geçerli bilgilerin alt kısmına geçiyor.

Acaba , o listede sadece çift tıkladığım malzeme bilgilerinin görünme ihtimali var mıdır?

Sanırım Murat Bey Çıktı:-( Konu hakkında yardımcı olabilir misiniz?

Anlıyorum Yeşim Hanım, elbette eklerim...

Deneyin, eğer bir hata varsa belirtirsiniz düzeltmeye çalışırım.

İyi akşamlar.

Sayın Murat Bey; teşekkür ederim ilginize...Baktım evet istediğim bilgileri listeye aktarıyor ama şunu düzeltme imkanımız olursa çok daha iyi olacak sanırım..

Mesela; Aseton adına çift tıkladığımda istediğim bilgiler listeye çok güzel bir şekilde geçiyor.
İkinci bir malzeme adına tıkladığımda ikinci malzeme bilgileri Aseton için geçerli bilgilerin alt kısmına geçiyor.

Acaba , o listede sadece çift tıkladığım malzeme bilgilerinin görünme ihtimali var mıdır?

Merhaba Yeşim Hanım,

If Target.Column <> 2 Then Exit Sub satırının altına şu kodu ilave edebilirsiniz;
Kod:
[SIZE="2"][FONT="Trebuchet MS"]Sayfa5.Range("A2:E11").ClearContents[/FONT][/SIZE]
Verileri diğer sayfaya kopyalamadan önce "A2:E11" aralığını temizler...

Ayrıca "Malzeme Adı"na çift tıkladığınızda, direkt liste sayfasına gitmek isterseniz; kodların sonuna Sayfa5.Select yazabilirsiniz...

Hoşça kalın !!!

Günaydın bu arada Murat Bey;

Size çok ama çok teşekkür ederim..Her zamanki gibi istediğimin en iyisini yaptınız.

Tekrar söylemem gerekirse, bu siteyi kuran ve siz değerli Üstadlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır...

İyi çalışmalar...

Günaydın Yeşim Hanım, :)

Asıl ben size, samimiyetiniz ve güzel sözleriniz için tüm Excel.Web.TR ailesi adına teşekkür eder, kolaylıklar dilerim...

Hoşça kalın !!!

Murat Bey , son bir ricam olsa sizden:-(

Vermiş olduğunuz kodları uyguladım gayet güzel oldu. Yalnız liste kısmında stok girişteki "AD" sütununa kadar girdiğim bilgileri listeye aktarıyor.
Ben stok çıkış bilgilerini yanlamasına ileri doğru uzatacağım sürekli..O yüzden liste kısmında , stok çıkışta ki "AD" sütunundan sonraki bilgilerde listede görünse:-(

Kodlara baktım ama aralığı genişletmek için çözüm bulamadım.

Murat Bey , stok çıkış sayfasındaki çıkış bilgilerini ben yanlamasına uzattım "AD" sütunundan sonrasını listeye aktarmadı sanırım:-(

Ekli dosyalar

Ben kodları mevcut dosyanız için yazdım.
Listeniz sürekli uzayıp devam edecekse, kodlardaki şu satır ile oynamak gerekecek;
For i = 3 To 31 Step 3
3. kolon ile 31. kolon arasını baz aldım.

Siz bunu isterseniz 3. kolon ile 100. kolon arası yapabilirsiniz.

Ayrıca Sayfa5.Range("A2:E11").Clearcontents aralığını da uzatmak gerekecek...
Sayfa5.Range("A2:E75").clearcontents gibi yapabilirsiniz...

Son düzenleme:
Elbette , hata bende...daha önce belirtmedim.:-( Olsun , o şekilde kullanıcam artık.
Emeğinize sağlık.Tekrar, çok ama çok teşekkür ederim.

Mesajı yazarken yanlışlıkla Hızlı Cevap Gönder butonuna bastım. :)

Mesajı tekrar güncelledim. Soracağınız ya da yapmak istediğiniz başka bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım...

Elbette , hata bende...daha önce belirtmedim.:-( Olsun , o şekilde kullanıcam artık.
Emeğinize sağlık.Tekrar, çok ama çok teşekkür ederim.

Ben mesajı yazarken siz cevap yazmışsınız.Ya siz müthişsiniz..Denedim verdiğiniz kodları,müthiş oldu şimdi.İçtenlikle çok saolun.İyi çalışmalar:-)

Rica ederim, size de iyi çalışmalar.

Murat Bey; bugün sizi çok meşgul ediyorum ama küçük bir ricam daha var.
Şimdi ben malzeme isimlerini başka bir sayfadan alması için formül koydum.Böylece malzeme isimlerini ana listeden otomatik buraya geçecek.
Buraya kadar herşey çok güzel,formulü koydum isimler otomatik olarak alındı.
Bu kez malzeme adına tıkladığımda stok çıkış bilgileri kısmında hiçbir sorun yok gayet güzel bilgiler listelendi.
Ama malzeme adı kısmında sıfır yazdı.Bu neden olmuş olabilir.Malzeme adı kısmına ben formül koydum diye oldu kesin:-)
Liste de sıfır gözükmemesi için nereyi yada kod düzeltmesi varsa nasıl düzeltebilirim.

Estağfurullah Yeşim Hanım, ilgilenirdim ama şu an çıkmam gerek.
Siz dosyanızın son hâlini ekleyin, yardımcı olunacaktır...

Hoşça kalın !!!

Geri