• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Stoga gore ihtiyacın karsılanması hakkında

Excel Vers. ve Dili
Microsoft® Excel® Microsoft 365 için MSO 64 bit
Merhaba Sn Hocalarım.
Aşağıda linkini verdiğim dosyada görüleceği gibi ; bir kaç kalite malzemenin stok durumuna gore ihtiyacı karsılayıp karşılamadıgını kontrol için özel bir yardım rica ediyorum.dosyayı inceleyip bana yardımcı olmanızı istirham ederim.Detaylı bilgileri dosya içinde verdim.Farklı alanlarda da kullanılarak faydalı olabilir diye düşünüyorum ve desteğinizi rica ediyorum.Tesekkurler...

http://s6.dosya.tc/server2/0cfjpd/IHTIYAC_KARSILAMA_DURUMU.xlsx.html

Merhaba.
G7:P43 aralığını seçin ve koşullu biçimlendirme -> formül kullan kısmına aşağıdaki formülü uygulayın ve renk ayarlayıp onaylayarak işlemi tamamlayın.
Kod:
=VE(G7<>"";TOPLA(G$7:G7)<=G$2)

Tarihe göre sıralama işini anlayamadım doğrusu.

Ayrıca bir de soru sorayım; tablodaki satır sayısı sabit midir ? Mevcut durumda 43'üncü satıra kadar veri var.

Belirtilen hücreler secildi.Koşullu biçimlendirme secildi.Biçimlendirilecek hücreleri belirlemek için formül kulan alanı secildiğinde ( bu formul doğru oldugunda biçimlendir ) alanına verilen formul girildi.Biçimlendirme için renk secildi.Fakat calışmadı..

Sn Ömer hocam .Tablodaki satır sayısı artacak.Şimdilik örnek olarak 43satır var.En fazla 500 satır olacaktır.
Tarih konusuda şu şekilde.Özet veriden alına bir tablo oldugu için tarih kısmını veya firma kısmını süzmek istediğimde mevcut sıralama değişecektir.Yine yukarıdan aşağıya renklendirme yapılabilirmi?

Önceki cevabımdaki koşullu biçimlendirmeyi uyguladınız mı? İstediğiniz bu değil midir?
Koşullu biçimlendirme yaptıktan sonra sıralamayı değiştirdiğinizde (filtre önemli değil sıralama önemli) koşullu biçimlendirmenin aldığı hal istediğiniz şeyi karşılıyor mu?
Sıralamayı A:P sütunlarını seçerek mi yapacaksınız yoksa, A:D aralığını seçerek mi yapıyorsunuz?

Hocam biçimlendirmeyi uyguladım fakat devreye girmedi.Formulde bir hata olabilir mi ?
1-Satır aralarına sonradan satır ekle ile ilave yaptıgımda sorun olmamalı.
2-Sıralamayı D6 da tarihe gore ( eskiden yeniye yada yeni tarihten eskiye ) yapabilirim.

Sormak istediğimi anlatamadım sanırım.
Koşullu biçimlendirmeyi yaptık üstten yeterince dolu hücre renklendi ve sonuçta diyelimki H15 renklendi, sonra sıralama yaptığımızda H15'deki değer bu kez H40'a gitti, H15'in rengi önceki şekilde kalacak mı yoksa renklendirme yeni sıralamaya göre yeniden mi yapılacak?

Saygıdeğer Ustam Sn Ömer bey .Elleriniz dert görmesin.Süper oldu.Tesekkur ederim.

Geri