• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Standart Sapma

Excel Vers. ve Dili
excel 2013
İyi akşamlar,

Elimde yaklaşık 5.000 satırlık bir veri var ve bu veriden yıllara göre başka bir sayfada standart sapma hesaplatmak istiyorum. Aşağıdaki gibi bir formül denedim ama sonuç alamadım.
=EĞER("Database!E3:E5174"=B1;STDSAPMAA(Database!G3:G5174);0)
B1 hücresi formülün yazdığı sayfada yılı temsil ediyor. Database!e3:e5174 ise database'deki yılları, g3:g5174 ise b1 olan yıla göre standartsapma hesaplamasını istediğim alanı gösteriyor.
Yapmak istediğim formülün mantığını kavramam kavramam konusunda yardımcı olursanız sevirim.

Sevgiler

.

Örnek küçük bir dosya eklerseniz, daha çabuk çözüm bulabilirsiniz.

.

İlginiz ve alakanız için çok teşekkür ederim.
Kendi dosyama formülü uyarlamak istedimde pek başarılı olamadım maalesef.
Öncelikle gönderdiğiniz dosyanın database kısmından nasıl sınama yaptığını anlamalıyım sanırım.

İlginiz ve alakanız için çok teşekkür ederim.
Kendi dosyama formülü uyarlamak istedimde pek başarılı olamadım maalesef.
Öncelikle gönderdiğiniz dosyanın database kısmından nasıl sınama yaptığını anlamalıyım sanırım.

.

Alan ad tanımlamalarına bakınız.

Ayrıca, yukarıda verdiğim linki inceleyin.

.

İyi akşamlar,

Elimde yaklaşık 5.000 satırlık bir veri var ve bu veriden yıllara göre başka bir sayfada standart sapma hesaplatmak istiyorum. Aşağıdaki gibi bir formül denedim ama sonuç alamadım.
=EĞER("Database!E3:E5174"=B1;STDSAPMAA(Database!G3:G5174);0)
B1 hücresi formülün yazdığı sayfada yılı temsil ediyor. Database!e3:e5174 ise database'deki yılları, g3:g5174 ise b1 olan yıla göre standartsapma hesaplamasını istediğim alanı gösteriyor.
Yapmak istediğim formülün mantığını kavramam kavramam konusunda yardımcı olursanız sevirim.

Sevgiler

Merhaba;
Alternatif:

Syn. yurttaşın sonuç ve yönteminden farklı olmasada alan tanımlaması yapmadan standart sapma almak isterseniz;
B2 hücresine;
=STDSAPMA(EĞER(database!$A$2:$A$10000=B$1;database!$B$2:$B$10000))
B3 hücresine;
=STDSAPMA(EĞER(database!$A$2:$A$10000=B$1;database!$C$2:$C$10000))
B4 hücresine;
=STDSAPMA(EĞER(database!$A$2:$A$10000=B$1;database!$D$2:$D$10000))
Formüllerini uygulayın.
Formülde iken CTRL+SHİFT+ENTER tuşlarına birlikte basarak formülü aktive edin (bunun sonucunda formülünüz {} parantezleri arasına girer) Bu işlem manuel yapılmamalı, CTRL+SHİFT+ENTER tuşlarına birlikte basarak oluşturulmalıdır. (Dizi Formülü)
Bu işlemlerden sonra B2,B3 ve B4 hücrelerini sağa doğru yeterince çoğaltın.
İyi çalışmalar.

Geri