SQL vs VBA hakkında bilgi

Excel Vers. ve Dili
2019-Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
28/12/2022
Arkadaşlar merhaba,
Herkese hayırlı ramazanlar diliyorum.

Arkdaşlar Excel VBA eğitimi almak istiyorum ama İstanbulda herhangi bir kurs bulamadım kontenjan dolmadığı için açılmıyor kurslar. Kurslardan birisinde SQL eğitimi alabilirsiniz dediler. SQL eğitimi almak VBA öğrenmeye ne kadar katkı sağlar.? Ya da SQL bilmek tek başına VBA kodlamada yeterli olur mu.?
Bu konularla alakalı bilgi verirseniz çok sevinirim.
Saygılarımla,
İyi günler.

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
SQL esas itibariyle veri tabanı yönetimi ile ilgili bir konu olup, VBA'de de kullanabilirsiniz.

SQL'i iyi öğrenen VBA'i çok rahat kullanır diye bir şey yok. VBA'de veri tabanı da oluşturabilirsiniz, hidrolik hesapları, gerilim düşüm hesapları ya da malzeme kesim-fire hesabı da yapabilir, öğrencilerin devam durumu, SGK giriş bildirgesi hazırlama gibi işleri de yapabilirsiniz. Kısacası, SQL öğrenmek size Excel ve VBA'de veri tabanı yönetiminde esneklik sağlayacaktır.

Belirttiğim gibi, VBA geniş yelpazesi olan bir yazılım çeşidi olup, yapabilecekleriniz kullandığınız Excel'in versiyonu ve hayallerinizle sınırlıdır.

Zeki Bey bu mesajı görürse, SQL konusunda daha iyi bilgilendirecektir.

.

kemalist

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2021 TÜRKÇE
24-01-2026
Arkadaşlar merhaba,
Herkese hayırlı ramazanlar diliyorum.

Arkdaşlar Excel VBA eğitimi almak istiyorum ama İstanbulda herhangi bir kurs bulamadım kontenjan dolmadığı için açılmıyor kurslar. Kurslardan birisinde SQL eğitimi alabilirsiniz dediler. SQL eğitimi almak VBA öğrenmeye ne kadar katkı sağlar.? Ya da SQL bilmek tek başına VBA kodlamada yeterli olur mu.?
Bu konularla alakalı bilgi verirseniz çok sevinirim.
Saygılarımla,
İyi günler.
Merhaba Youtube da bu arkadaşın videoları var

Ekli dosyalar

Zeki Gürsoy

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 365 (64 bit) - Türkçe
Merhaba. Haluk Bey, konuyu özetlemiş.

SQL bilmek ile VBA bilmek tamamen farklı şeylerdir. SQL bir veritabanı programlama dili olup VBA öğrenmeye katkı sağlamayacaktır. Yürümeden önce emeklemek gerektiğinden önce VBA öğrenmenizde fayda var. Sonrası kendiliğinden gelecektir.

Bir VBA kitabı satın alın, içindeki örnekleri kendiniz yazarak denemeler yapın. Forumu düzenli takip ederek soruları ve verilen yanıtları inceleyin. Unutmayın ki, VBA veya SQL olsun sabır, zaman, yetenek gerektiren bir iştir bu.

.

Excel Vers. ve Dili
2019-Türkçe
28/12/2022
Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim.
Açıklamalar gayet açıklayıcı oldu, İstanbulda VBA için kurs bulamadım Zeki Bey'in dediği gibi kitap alıp sabırla ilerleme kaydetmeye çalışacağım.

Saygılarımla,