• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Soyad Girince Bul Getir Makrosu Yardım!

Excel Vers. ve Dili
2003
Yardımcı olacak üstadlar için açıklama ekli dosyada var. teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Lütfen soru sorarken eksik bilgilerle soru sormayınız. Soyadını da girince matrah bilgileri gelsin diyorsunuz da nereden gelecek?

Bu konuda herhangi bir bilgi yok. Siz olsanız ne yapardınız?

Merhaba,

Lütfen soru sorarken eksik bilgilerle soru sormayınız. Soyadını da girince matrah bilgileri gelsin diyorsunuz da nereden gelecek?

Bu konuda herhangi bir bilgi yok. Siz olsanız ne yapardınız?

Sayın Yönetici ;
Açıklama Dosyanın içinde diye yazdım yok yeterli değilse yine yine ekler gönderirim. Birde Soyadını da Girince Değil "Soyad" girince demiştim Teşekkürler.

Benim anladığım, sscuba bin kişilik bir listeden bir kısım kişilere her ay çeşitli ödemeler yapıyor.Yapacağı ödeme bordrosunda kişinin adı ve soyadı yazıldığında süregelen vergi matrahınında otomatik gelmesini istiyor. Soyadları aynı olanlar çıkabileceği gibi bazen hem adı hemde soyadı aynı olan kişiler çıkabileceğinden, bu işi TC Kimlik numarası ile yapmakta fayda var. Bir sayfada Toplam matrahlar bulunacak diğer sayfada adı soyadı ve TC Kimlik noları girildiğinde kişinin matrahı otomatik gelecek. Düşeyara ile yapılabilir kanısındayım.

Sayın Yönetici ;
Açıklama Dosyanın içinde diye yazdım yok yeterli değilse yine yine ekler gönderirim. Birde Soyadını da Girince Değil "Soyad" girince demiştim Teşekkürler.

Merhaba,

Ben hala sorunuzdan birşey anlamış değilim.

Soyad girilince diyorsunuz soyad hangi sütuna girilecek. Soyad girildi bu bilgileri nereden getirecek? C ve D sütunlarından mı arama yapılacak?

Siz olayı biliyorsunuz ama biz ne yapmak istediğinizi bilmiyoruz.

Ben olayı şöyle anlıyorum: C sütununda herhangi bir hücreye soyad bilgisi girildiğinde bir veriinin gelmesi gerek ama nereden?

Neyse Hocam Teşekkür ederim bu aydab sonra KBS den yapılacakmış matrah ayıklamak olmayacak galiba tekrar Teşekkürler.

Merhaba,

"matrah KASIM" sayfası kod bölümüne kopyalayın.

Daha sonra bu sayfanın G1 hücresine soyadı yazınca istediğiniz aktarım. I:K arasına yapılır.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)

If Intersect(Target, [[COLOR=red]G1[/COLOR]]) Is Nothing Then Exit Sub
    Application.ScreenUpdating = False

Range("[COLOR=blue]I:K[/COLOR]").Clear
    If Target = "" Then Exit Sub

ActiveSheet.Range("A:D").AutoFilter Field:=3, Criteria1:=Target
    Range("B:D").Copy Range("[COLOR=blue]I1[/COLOR]")

ActiveSheet.AutoFilterMode = False
    Application.ScreenUpdating = True

End Sub

.

şöye olabilirmi...

arama kriterini yani soyadını tam yazmedanda buldurabilirmiyiz ..mesela ilk 3 harfini yazınca o üç harfle başlıyenları listeler

2 - bulunan sonuca tıklayınca o ismin olduğu satıra gidebilirmi ( bulunca değişiklik yapmak gerekecek, sonuçlar uzerinde değiştirince asıl liste değişmiyor )

Geri