Soru Bankası Hazırlama Programı

askm

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2010-2016
Kolay gelsin. Soru bankası hazırlamak istiyorum. Örnek çalışma var mıdır. Kapamda olan Örneğin Türkçe , Matematik gibi derslerin isimleri olsun. O dersten soru hazırlamasını istersem sadece o sayfadan gireceğim soru sayısı kadar rast gele soru getirsin. Karışık sınav dersem de o zaman bütün derslerden girilen sayılar kadar soru getirdin. (Tabi bu iki soru şekli ayrı sayfalarda olacak sanırım.) Fikir vermesi açısından yardım edebilir misiniz? Teşekkürler.

askm

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2010-2016
İlginiz için teşekkür ederim. Lemruk un kodları vbs ağırlıklı. Ben sadece excel olarak yapmak istiyorum.
Sayın Asi sizin yaptığınız çalışma gibi ama az biraz daha geliştirmek istiyorum. Soruların rast gele gelmesini istiyorum. Ve Sadece Sorular sayfasından değil de seçtiğim sayfadan gelsin istiyorum.
1. Şablon : B1 hücresinde sayfa adı olacak. B2 de soru sayısı girilecek. Soruları B1 deki sayfadan B2 deki adet soruyu rast gele kendisi seçip getirecek.
2. Şablon : A sütunu ders isimleri, B sütunu olmasını istediğim soru sayısı girilecek. Karma test girilen soru sayısına göre rastgele seçip getirecek.
Bu arada soru kısmında yani soru sayfalarında A sütunu sıra numarası, B sütunu konu C sütunu soru şeklinde olabilir. Konuları da yazılırsa, kişinin hangi konuda eksiği olduğu anlaşılmış olur diye düşünüyorum.
Bu sadece kafamda olan. Biraz zaman alacak yapması ama inşallah biter.