• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sorgulama ve sorgulanaı sıralama hk.yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan deba76
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007
Merhaba arkadaşlar,

Ekte örnek olarak verdiğim listede yardımınıza ihtiyacım var.

"""istediğim
malzemeleri örnekteki gibi yazdığımda (j sutunundaki kriterleri değiştirmem gerekebiliyor)
Sayfa 2 deki verilerden ,sayfa 1 deki A sutununa malzemeler sekmesine(bağlantılı hücreleri örneğin adet; sıralamasını bozmadan) sıralamasını istiyorum

yapabildiğim,
1 sıradaki kelimeyi ya da herhangi bir kelime-sayı yazdığımda (sayfa 1 de yapıyor bunu)
rengini kırmızı yapıyor.Sırala butonuna bastığımda da kırmızı renkli yazı bulunan hücreleri
en üste taşıyor.

Ekli dosyalar

istediğim sonucu alabilmek için alternatif çözüm varmıdır?
Ben koşullu biçimlendirme ve makro kullandım.
SYG.

Merhaba;
Doğru anladıysam Eki inceleyin.
(Bulunan verinin hangi kritere ait olduğuyla ilgili renklendirmeyi yapmadım. gerekli görürseniz yaparsınız)
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Koşullu biçimlendirmede tüm satırın renklendirilmesi

Sayın Üstadlar,

Ekteki tabloda yapmak istediğim E sütunundaki koşullu biçimlendirmenin(Vadesinde öder) ayarladığım rengin tün satırda olmasını istiyorum.
Bana yardımcı olursanız sevinirim.
Saygılarımla,

Ekli dosyalar

Sn.Muygun

Merhaba;
Doğru anladıysam Eki inceleyin.
(Bulunan verinin hangi kritere ait olduğuyla ilgili renklendirmeyi yapmadım. gerekli görürseniz yaparsınız)
İyi çalışmalar.

ilk önce emeğinize teşekkür ederim.

Ancak,

yapmış olduğunuz örnek te tüm kelimeleri ayrı ayrı değerlendirerek, kelimelerden birini ya da birkaçını içeren hücreleri süzüyor.
Oysa ben (tüm kelimelerin bulunduğu tek hücrenin ya da hücrelerin )
süzülerek sayfa 1 e çekilmesini istiyorum.İfade eksik olduysa daha da yazabilirim.sizi örneğinize göre ben; satırlarda sadece satırının olmasını istiyorum

teşekkürler

Son düzenleme:
Sayın Üstadlar,

Ekteki tabloda yapmak istediğim E sütunundaki koşullu biçimlendirmenin(Vadesinde öder) ayarladığım rengin tün satırda olmasını istiyorum.
Bana yardımcı olursanız sevinirim.
Saygılarımla,

Anladığım kadarıyle ekte işinize yarar hale geldi.
gecikmeyle öder yazdığınızda kendiliğinden renk değişecek şekilde sabitlendi.(sarı)

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
ilk önce emeğinize teşekkür ederim.

Ancak,

yapmış olduğunuz örnek te tüm kelimeleri ayrı ayrı değerlendirerek, kelimelerden birini ya da birkaçını içeren hücreleri süzüyor.
Oysa ben (tüm kelimelerin bulunduğu tek hücrenin ya da hücrelerin )
süzülerek sayfa 1 e çekilmesini istiyorum.İfade eksik olduysa daha da yazabilirim.sizi örneğinize göre ben; satırlarda sadece (2"" PN 16 GLOP VANA" 150.03.03.011 Türk Lirası 4 1) satırının olmasını istiyorum

teşekkürler

Merhaba;
Eki tekrar kontrol edin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Geri