- Excel Vers. ve Dili
- Office 365 - Türkçe
Merhaba
Excele giriş yaptığımda ; username, giriş tarihi, ve saatini Access veritrabanına işlettiriyorum. Benim yapmak istediğim girdiğim tarihten önceki (kayıtları) girişleride sildirmek.
Kayıtlarıda esasında sildiriyorum, lakin giriş yaptığım şu an ki güncel tarihide siliyor. Sorunum bu kısımda önce tarihi sildir, sonra giriş yaptığın tarihi yazdır
diyebilirsiniz. Lakin bu olayı yapmak istemiyorum. Bu haliyle bu sorunu nasıl çözebilirm (gg,aa,yyyy, hh:mm) yüzünden olabilir mi ?
Dosyam ektedir
Not : userform1. ilk açıldığında hata alabilirsiniz, kayıt yapılan veriyi sildiği için
Excele giriş yaptığımda ; username, giriş tarihi, ve saatini Access veritrabanına işlettiriyorum. Benim yapmak istediğim girdiğim tarihten önceki (kayıtları) girişleride sildirmek.
Kayıtlarıda esasında sildiriyorum, lakin giriş yaptığım şu an ki güncel tarihide siliyor. Sorunum bu kısımda önce tarihi sildir, sonra giriş yaptığın tarihi yazdır
diyebilirsiniz. Lakin bu olayı yapmak istemiyorum. Bu haliyle bu sorunu nasıl çözebilirm (gg,aa,yyyy, hh:mm) yüzünden olabilir mi ?
Dosyam ektedir
Not : userform1. ilk açıldığında hata alabilirsiniz, kayıt yapılan veriyi sildiği için
Kod:
Private Sub Workbook_Open()
UserForm2.TextBox1 = ""
AKullanici = "'" & Environ("username") & "'"
ADurum = "'Online'"
AGiris = "'" & Now & "'"
Call baglanti
Set rs = baglan.Execute("INSERT INTO TakvimList (Kullanici,Durum,Giris) Values (" & AKullanici & "," & ADurum & "," & AGiris & ")")
sorgu = "select max(kimlik) from [Takvimlist]"
rs.Open sorgu, baglan, 1, 1
Sheets(1).Range("A1").CopyFromRecordset rs
'Dosya açıldığında bugünkü girişler haricindeki diğer girişler silinsin
AGirisII = "'" & Today & "'"
Set rs = baglan.Execute("DELETE FROM TakvimList WHERE Giris<>" & AGirisII)
Set baglan = Nothing: Set rs = Nothing
End Sub