• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sonuçları piramit şekle aktarma

@Muhammet Bey,

Kullanımını çözemedim. Şimdi WO yazan yerin yanında boş bir hücre var. Onun yanında da oyuncu isimlerimiz var. Oyuncuların ismini yazarak, müsabakaları oluşturacağız değil mi? Seçme mevzusunu kaldırdınız. Bu durumda direkt WO'layıp veriyor. Yani sadece iki oyuncu yer değiştiriyor. Bu şekilde çalıştırdım.

Ancak asıl kullanacağımız sıralama gitmiş ya da ben beceremedim. Yani teklif edenin, teklif edilen yerine geçtiği ve teklifi alıp mağlup olmuşsa 1 basamak gerilediği sistem.

Sistemi şöyle yapsak daha kolay olmaz mı üstad?

Veri Listeleme şeklinde yaptığımız zaman hata verdi sistem. Oyuncu numaralarını yazarak maçları yaptırsak. Örneğin teklif edeni başa yazdığım, teklifi alan kişiyi sona yazdığım bir durumda sonuçları değiştiremez miyiz?

9 vs 5 maç yapıyor. 9 yenerse 5 oluyor. 5. sıradaki de 6'ya kayıyor. Diğerleri de haliye bir basamak sağ tarafa kayıyor. Piramitte rakamlar değil isimler yer değişse.

WO mevzusuna da ikinci bir SIRALA tuşu lazım gibi. Ya da sen yaptın ama ben kullanımını beceremedim. Çünkü son verdiğin dosyada SIRALA dediğimde oyuncuların direkt yeri değişiyor. Ama ilkinin kullanımı gitmiş gibi..
 
Skorları alt kısma almak veya ayrı bir sayfada belirtsek daha iyi mi olur sizce? Biraz geniş oldu sanırım. Piramit ve skorlar aynı anda görünmüyor.

Evet görünüm konusunda da kesinlikle haklısınız. Aslında her şeyi çalışır hale getirdikten sonra skor girme mevzusunu ayrı bir sheet'e taşıyabiliriz.
 
AG2:AH2 oyuncu isimlerini yazın.
AG2 maça çıkmamışsa AI2, AH2 maça çıkmamışsa AJ2 hücresine WO yazın.
Sıralamada geride olan çıkmamışsa bir değişkilik olmuyor. Sıralamada önde olan çıkmamışsa ikisi yer değiştiriyor.

Skor için ise geride olan yenilirse bir değişiklik olmuyor. Önde olan yenilirse, geride bulunan öndekinin yerini alıyor ve diğerleri bir sıra geri gidiyor.

AI2 hücresi AG Oyuncusunun,
AJ2 hücresi AH Oyuncusunun skor alanıdır.
 
Skor girme mantığını şimdi çözdüm. WO olayı çalışıyor. Süper :)

Ama diğerini çalıştıramadım üstad ya. Aşağıya ekledim. Nerede yanlış yapıyorum?

ynaR3M.jpg
 
Skor girme yerine 3 opsiyon koyabilir misin üstad.

Çünkü skorlarda en fazla 2 rakamı var. 2-0 veya 2-1'den başka bitme olasılığı yok. Bir de WO ekleyelim. Seçerek gitsin olay?
 
Geri
Üst