• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sonuç sıfır ise bir alt hücreye geç

Excel Vers. ve Dili
türkçe
Merhaba Arkadaşlar;

Arkadaşlar bir kaç gündür uğraştığım bir çalışma var bu konuda yardımcı olmanızı bekliyorum. Bu problemi çözdüğümde çalışmam tamamlanacak.

Ekte gönderdiğim dosyada işlem ve psh mühendisi olmak üzere iki adet sekme bulunmaktadır. İşlem sayfasında psh elektrik mühendisinin yetkisi olan modullere x(çarpı) koyulduğunda otomatik olarak psh elektrik mühendisi sekmesinde işlem sütunun altına sıralamaktadır. Ancak yazdığım formul yetersiz kaldığından sonucu sıfır olan satırların görünmemesini istiyorum ayrıca işle sayfasında çarpı koyulduğunda diğer sekmeye bunun uygulanması gerekmektedir. Ekteki dosyayı incelediğinizde beni daha iyi anlayacaksınız. Bu konuda acilen yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

Merhaba,

İstediğiniz işlemi dizi formül kullanarak yapabilirsiniz.

G4 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın.

Kod:
=EĞER(SATIRSAY(G$4:G4)>EĞERSAY(işlem!$B:$B;"X");"";İNDİS(işlem!$A:$A;KÜÇÜK(EĞER(işlem!$B$2:$B$1000="X";SATIR($B$2:$B$1000));SATIRSAY(G$4:G4))))

Formülü hücreye uyguladıktan sonra hücreyi CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basarak terk edin. Aksi halde doğru sonuç üretmez.

Not: Eğer ana başlıkların listelenmesini istemiyorsanız ya "X" ten farklı bir sembol yazın. Ya da "XX" şeklinde yazın.

Yardımınız için çok teşekkür ederim verdiğiniz formulü deneyecem tekrar bir sorun yaşadığımda yardımlarınızı bekliyorum.

ana başlıkları renklendirme yada ana başlıklara dolgu rengi koyabilir miyiz? bunu da formülize edebilir miyiz?

Makro ile Sonuç

Bir alternatif olarak size yardımcı olabilir..

Sub pshyoneticisi()
Application.ScreenUpdating = False
Dim i As Integer
For i = 3 To 300
If Sheets("işlem").Cells(i, 2).Value = "x" Then
Sheets("işlem").Cells(i, 1).Copy
Sheets("PSH YÖNETİCİSİ(ELK MÜH.)").Cells((i + 1), 7).PasteSpecial xlPasteValues
Else
Sheets("PSH YÖNETİCİSİ(ELK MÜH.)").Cells((i + 1), 7).Value = ""
End If
Next i
End Sub