Merhaba,
İçinde 31 adet çalışma sayfası olan ve günlük kasa defteri işlevi gören bir Excel dosyam var. Burdaki çalışma sayfaları bir ayın günlerini ifade ediyor. Yapmak istediğim şey her günün sonunda kasada kalan parayı ertesi güne (bir sonraki çalışma sayfasına) devretmek. Bunun için herhangi bir çalışma sayfasının değerini çekmeye çalışıyorum ama olmuyor. Mesela Sheets(2).Select dediğimizde ikinci çalışma sayfasını görebiliyoruz ama aktif olan çalışma sayfasının değerini nasıl çekebiliyoruz? Activesheet.Value gibi bir şey aradım ama yok tabii ki...Benim denediğim şey şu:
ActiveSheet.Select
x = ActiveSheet.Value + 1
Range("kasa_devir").Select
Selection.Copy
Sheets(x).Select
Range("D8").Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
:=False, Transpose:=False
Application.CutCopyMode = False
Ama olmuyor tabiki 2.satır yüzünden...Önerilerinizi bekliyorum...
İçinde 31 adet çalışma sayfası olan ve günlük kasa defteri işlevi gören bir Excel dosyam var. Burdaki çalışma sayfaları bir ayın günlerini ifade ediyor. Yapmak istediğim şey her günün sonunda kasada kalan parayı ertesi güne (bir sonraki çalışma sayfasına) devretmek. Bunun için herhangi bir çalışma sayfasının değerini çekmeye çalışıyorum ama olmuyor. Mesela Sheets(2).Select dediğimizde ikinci çalışma sayfasını görebiliyoruz ama aktif olan çalışma sayfasının değerini nasıl çekebiliyoruz? Activesheet.Value gibi bir şey aradım ama yok tabii ki...Benim denediğim şey şu:
ActiveSheet.Select
x = ActiveSheet.Value + 1
Range("kasa_devir").Select
Selection.Copy
Sheets(x).Select
Range("D8").Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
:=False, Transpose:=False
Application.CutCopyMode = False
Ama olmuyor tabiki 2.satır yüzünden...Önerilerinizi bekliyorum...