Sonraki sayfaya devir

Merhaba,

İçinde 31 adet çalışma sayfası olan ve günlük kasa defteri işlevi gören bir Excel dosyam var. Burdaki çalışma sayfaları bir ayın günlerini ifade ediyor. Yapmak istediğim şey her günün sonunda kasada kalan parayı ertesi güne (bir sonraki çalışma sayfasına) devretmek. Bunun için herhangi bir çalışma sayfasının değerini çekmeye çalışıyorum ama olmuyor. Mesela Sheets(2).Select dediğimizde ikinci çalışma sayfasını görebiliyoruz ama aktif olan çalışma sayfasının değerini nasıl çekebiliyoruz? Activesheet.Value gibi bir şey aradım ama yok tabii ki...Benim denediğim şey şu:

ActiveSheet.Select

x = ActiveSheet.Value + 1

Range("kasa_devir").Select
Selection.Copy
Sheets(x).Select
Range("D8").Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
:=False, Transpose:=False
Application.CutCopyMode = False

Ama olmuyor tabiki 2.satır yüzünden...Önerilerinizi bekliyorum...

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Devir olacak hücreyi belirtmemişsiniz .Ben D20 olarak uyguladım.Siz D20 yazan yere devir hücresi hangisi ise onu kodlara yazınız.
Kod:
Sub bakiye()
Dim deg As Double, i As Integer
deg = Sheets(1).Range("[B][COLOR="Red"]D20[/COLOR][/B]").Value
For i = 2 To Worksheets.Count
    Sheets(i).Range("D8").Value = deg
    deg = Sheets(i).Range("[B][COLOR="red"]D20[/COLOR][/B]").Value
Next i
End Sub

Öncelikle cevap için çok teşekkürler,

Yalnız VBA'ye yeni olduğum için kodu anlamaya çalışsam da tam olarak anlayamadım. Benim isteiğim 1.sayfadaki bir hücreyi 2.sayfadaki bir hücreye, 2.sayfadakini 3.sayfaya, 3.sayfadakini 4.sayfaya..........30.sayfadakini 31.safyaya Özel Yapıştır-Değerleri yapmak...Ama bu kodda özel yapıştır ile ilgili herhangi bir şey bulamadım...

Yazdığınız kodun hangi işlevi gördüğünü ya da özel yapıştır kodunu nereye eklemem gerektiğini belirtirseniz çok sevinirim.

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Öncelikle cevap için çok teşekkürler,

Yalnız VBA'ye yeni olduğum için kodu anlamaya çalışsam da tam olarak anlayamadım. Benim isteiğim 1.sayfadaki bir hücreyi 2.sayfadaki bir hücreye, 2.sayfadakini 3.sayfaya, 3.sayfadakini 4.sayfaya..........30.sayfadakini 31.safyaya Özel Yapıştır-Değerleri yapmak...Ama bu kodda özel yapıştır ile ilgili herhangi bir şey bulamadım...

Yazdığınız kodun hangi işlevi gördüğünü ya da özel yapıştır kodunu nereye eklemem gerektiğini belirtirseniz çok sevinirim.
Keşke önce kodları çalıştırıp önce bir deneysediniz.
Evet bu kodlarda özel yapıştır yok.Ama değerleri bir sonraki sayfaya aktarıyor.
Sizde özel yapıştırdan zaten değerleri yapıştırmıycakmıydınız.Hem bu kodlar kopy-pasteden daha hızlı çalışır.:cool:

Vallahi kusurum bakmayın...Hem geciken cevabım için hem de kodları denemediğim için...Denedim şimdi çok güzel çalışıyor. Kodu hala çözebilmiş değilim yeni olduğum için ama yine de çok teşekkürler