• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Son sütunun hücresinden ilk sütunun hücresine enter tuşuyla geçme

Excel Vers. ve Dili
2010
AnG1kL.png

resimdeki kırmızı hücreden mavi hücreye entera basarak geçmek istiyorum nasıl yapabilirim ? sayfa kitlemeyi denedim ama pek beceremedim ...

Merahabalar;
Aşağıdaki kod ile "A" Sütununda işlem yapılıp "Enter"e basıldığında 8 sütun sağa gidilir.
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [A:A]) Is Nothing Then Exit Sub
Target.Offset(0, 8).Select
End Sub
İstediğiniz böyle bir şeydir umarım!
Not: Kodu ilgili sayfanın kod bölümüne kopyalayıp deneyiniz.

Merhaba.

Sırasıyla aşağıdaki işlemleri yapınız.

-- sayfadaki tüm hücreleri seçin
(sütun adlarıyla satır numaralarının kesiştiği sol üst köşeye tıklayarak seçebilirsiniz)

-- tüm hücreler seçiliyken fareyle sağ tıklayıp
HÜCRELERİ BİÇİMLENDİR=>KORUMA kulakçığındaki KİLİTLİ kutucuğunun İŞARETLİ olmasını sağlayın,

-- veri girişi için kullanılacak hücreleri/hücre aralıklarını/sütunları CTRL tuşuna basılı tutarak seçin,

-- veri girişinde kullanılacak hücreler seçili durumdayken, fareyle sağ tıklayıp
HÜCRELERİ BİÇİMLENDİR=>KORUMA kulakçığındaki KİLİTLİ kutucuğunun İŞARETİ KAYDIRIN,

-- EXCEL SEÇENEKLERİ=>GELİŞMİŞ menüsünden
ENTER'E BASTIKTAN SONRA SEÇİMİ TAŞI kısmındaki seçeneği SAĞ olarak seçin,

-- SAYFAYI KORUMAya alırken,
.... KİLİTLİ HÜCRELERİ SEÇ kısmındaki İŞARETİ KALDIRIN,
.... KİLİTLİ OLMAYAN HÜCRELER kısmı İŞARETLİ olsun,

-- Sayfayı korumaya alma işlemini tamamlayın
(isterseniz parola ekleyebilirsiniz).

Artık ENTER tuşuna bastıkça sağa ve satırdaki alanların sonuncusunda iseniz bir alt satırdaki ilk hücreye gidebilirsiniz.

Seri-standart veri girişi yapılması gerektiğinde pratiklik sağlamak için iyi bir yöntemdir.
.

gerçekten oldu bu yöntemle teşekkürler fakat eksik göndermişim sanırım son sütundaki hücreden ilk sütundaki hücreye değilde 2. sütundaki hücreye atlatabilirmiyim ?

Merhaba.

Sırasıyla aşağıdaki işlemleri yapınız.

-- sayfadaki tüm hücreleri seçin
(sütun adlarıyla satır numaralarının kesiştiği sol üst köşeye tıklayarak seçebilirsiniz)

-- tüm hücreler seçiliyken fareyle sağ tıklayıp
HÜCRELERİ BİÇİMLENDİR=>KORUMA kulakçığındaki KİLİTLİ kutucuğunun İŞARETLİ olmasını sağlayın,

-- veri girişi için kullanılacak hücreleri/hücre aralıklarını/sütunları CTRL tuşuna basılı tutarak seçin,

-- veri girişinde kullanılacak hücreler seçili durumdayken, fareyle sağ tıklayıp
HÜCRELERİ BİÇİMLENDİR=>KORUMA kulakçığındaki KİLİTLİ kutucuğunun İŞARETİ KAYDIRIN,

-- EXCEL SEÇENEKLERİ=>GELİŞMİŞ menüsünden
ENTER'E BASTIKTAN SONRA SEÇİMİ TAŞI kısmındaki seçeneği SAĞ olarak seçin,

-- SAYFAYI KORUMAya alırken,
.... KİLİTLİ HÜCRELERİ SEÇ kısmındaki İŞARETİ KALDIRIN,
.... KİLİTLİ OLMAYAN HÜCRELER kısmı İŞARETLİ olsun,

-- Sayfayı korumaya alma işlemini tamamlayın
(isterseniz parola ekleyebilirsiniz).

Artık ENTER tuşuna bastıkça sağa ve satırdaki alanların sonuncusunda iseniz bir alt satırdaki ilk hücreye gidebilirsiniz.

Seri-standart veri girişi yapılması gerektiğinde pratiklik sağlamak için iyi bir yöntemdir.
.

tamam onuda halletim ilk sütunuda kitleyince 2. hücreye atlayabildim teşekkürler arkadaşlar...

Tekrar merhaba.

Demekki A sütunundaki hücreler için de KİLİTLİ özelliğini aktif etmek gerekiyor.

Yine halledemezseniz sorunuzu, örnek belge ile destekleyiniz.
(cevabımın altındaki İMZA bölümünde yer alan açıklamaları okuyunuz)
.

Geri