• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Son sekiz karakter aynı ise biçimlendirmek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan k0081
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Ofis Profesyonel 2019 x64 TR
Merhaba arkadaşlar;

G2:G100 sütunu içindeki uzunlukları farklı veriler var.(yazı).

Yapmak istediğim: bu veriler içinde son sekiz karakteri aynı olanları renklendirmek.

*not: verilerdeki son sekiz karakterin başında nokta mevcut.

örnek:

asddwqeeqwee_sdf.abcdef8
5465465asd_asd.bghjka43
asdsadasd_asd.bghjka43
khjhjk_fdd.1251dfsh
dfre_fdd.1251dfsh

slm
noktadan sonraki son 8 karaktermi aynı olunca renklensin yoksa satırlarada son eşleşen son sekiz karaktermi ?

son 8 rakama göre

eki inceleyin

Ekli dosyalar

slm

noktadan sonraki son 8 karaktermi aynı olunca renklensin yoksa satırlarada son eşleşen son sekiz karaktermi ?

Slm;

noktadan sonraki 8 karakter.. eşleşince renklensin. Nokta her satırdaki yazı içinde mevcut. 8 karakter uzunluğu bu noktadan sonra başlıyor. Eki indiremedim.. Henüz Altın Üye değilim..

mail adresinizi verin atayım

Excel41;

mesaj olarak gönderdim.

hocam çok teşekkür ediyorum. Tamamdır,, sağolasın..

Yalnız noktayı baz alarak yapmak mümkünmü? çünkü bazı satırlarda sıkıntı oluyor bu şekilde yaptığımızda..

Son düzenleme:
Alternatif;

Verinizin A2 hücresinde olduğunu var sayarsak;

B2;
Kod:
=PARÇAAL(A2;BUL(".";A2)+1;255)

C2;
Kod:
=UZUNLUK(B2)

D2;
Kod:
=EĞER(C2=8;EĞERSAY(B:B;B2)>1;0)

Bu formüller sonucunda D sütununda DOĞRU yazan hücreler eşleşen satırları ifade eder.

Bunu dilersek tek formülle de halledebiliriz. Ayrıntılı yazmamın sebebi formül kurgulama mantığını daha rahat anlayabilmeniz içindir.

Korhan Ayhan;
Hocam; Excel41 arkadaşımızın bana göndermiş olduğu bir excel çözüm tablosu var. "Sağdan" formülü ile olayı tamamlamış.. Ama şöyle bir sıkıntı var,; ben formülü kopyaladığımda alt satıra doğru, ilk satırdaki ifade 8 karakter neyse o geliyor. F2 ile formülün içine girip enter yaptığımda düzeliyor..

verdiğiniz ayrıntılı bilgi için teşekkür ediyorum,, Ama bunlarda tam çözüm olmadı hocam. Macro ile olayı nasıl düzenleyebiliriz ? (Ofis 2007)

Hocam olayı çözdüm. excel seçeneklerindeki Formüller--> otomatik - El ile değişmiş hata buradan kaynaklanıyormuş... ( bu durumda macro gerekmiyor.. )

Excel41 ve Korhan hocam'a tekrar teşekkürler, saygılar.. Tamamdır..

Son düzenleme:
Geri