• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Son Sayfayı Kobyalama Alt Toplamı Devir Etme Yardımı

Believing

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office Pro 2019 TR 32 Bit
Windows Pro 10 TR 64 Bit
Değerli Uzman Arkadaşlar,
Bir excel çalışma kitabında günlük kasa icmiali için günlük tarihlerden oluşan sayfalar oluşturulmaktadır. Yeni bir sayfanın bir buton yardımı ile oluşturulması, eski sayfadaki bakiyenin yeni oluşturulan sayfadaki istenilen alana otomatik olarak aktarılması istenmektedir. Konu örnek çalışmada daha detaylı anlatılmış olup, makro konusuna yabancı olmam nedeniyle siz uzman arkadaşların çok değerli yardımını rica ediyorum.
Saygılarımla.

Ekli dosyalar

Sayın Uzman Arkadaşlar,
Konu sanırım ilgi görmedi, siz uzman arkadaşların çok değerli yardımını rica ederim.
Saygılarımla.

Son düzenleme:
Merhaba.

Öncelikle bir öneri; belgenizde şablon olarak kullanmak üzere, içerisinde parasalsal verinin olmadığı
boş bir sayfa oluşturmalısınız ve yeni gün için de bu sayfanın bir kopyasının belgeye eklenmesi
şeklinde işlem yapılmasının yerinde olduğunu düşünüyorum.

Mevcut belgeniz için;
-- Mevcut sayfa isimlerini alt taraftan CTRL tuşuna basılıykan tek tek tıklayın (böylece tüm sayfalara aynı anda formül girilebilir olacaktır),
... K1 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın;
Kod:
=EĞERHATA(METNEÇEVİR(PARÇAAL(HÜCRE("DOSYAADI");BUL("]";HÜCRE("DOSYAADI");1)+1;10);"GG.AA.YYYY")+0;"ŞABLON")
... E10 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın ve sağa doğru H10 hücresine kadar kopyalayın;
Kod:
=EĞERHATA(DOLAYLI(METNEÇEVİR($K$8-1;"GG.AA.YYYY")&"!"&SOLDAN(ADRES(1;SÜTUN();4);1)&136);0)*1

-- Alt taraftan sayfa adına fareyle sağ tıklayın ve KOD GÖRÜNTÜLEyi seçin, açılan VBA ekranının
sağ taraftaki boş alanına aşağıdaki kod'u yapıştırın (bu işlemi herbir sayfa için ayrı yapın)
Kod:
Private Sub Worksheet_Activate()
    Calculate
End Sub

Sayın Ömer bey,
Öncelikle konuya gösterdiğiniz ilgi, ve yardımınız için size çok teşekkür ederim. Formüller istediğimizi sağladı ancak, dosyayı tamamlayınca başka bir ihtiyaç ortaya çıktı. Cumartesi ve pazar günleri kapalı olacağımızdan, bu günlere ait çalışma sayfası oluşturulmayınca, sıralı tarihe göre sayfaların bulunmaması durumunda yeni sayfaya bakiyeler gelmemektedir.
Saygılarımla.

Tekrar merhaba.

E10 hücresine uygulanmasını önerdiğim (sağa doğru kopyalanan) formülde küçük bir değişiklik
(günün tarihinden 1 gün çıkartmak yerine Pazartesi için 3 gün çıkartmak) yapılarak o sorun çözülür (kırmızı kısım).
.
Kod:
=EĞERHATA(DOLAYLI(METNEÇEVİR($K$8-[B][COLOR="Red"]EĞER(HAFTANINGÜNÜ($K$8;2)=1;3;1)[/COLOR][/B];"GG.AA.YYYY")&"!"&SOLDAN(ADRES(1;SÜTUN();4);1)&136);0)*1

Sayın Ömer bey,
Çok değerli yardımınız için size çok teşekkür ederim.
Hayırlı akşamlar.
Saygılarımla.

Estağfurullah, ihtiyaç görüldüyse mesele yok.
Antalya'ya selam olsun.

Sayın Ömer bey,
Affınıza sığınarak son kez yardım rica ediyorum. Yardımınız ile yaptığım çalışmanın ŞABLON sayfasındaki E118:H135 aralığını yeni sayfa oluşturulunca, yeni sayfanın E20:H37 aralığına otomatik taşınmasını sağlamanızı rica ediyorum.
Saygılarımla.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Şablon sayfası eklediğiniz yeni belgeyi foruma eklerseniz onun üzerinden bakayım, bu şekilde ezbere, ilave soru geleceği kesin gibi.

Çok çok özür dilerim yoğunluk ile unutmuşum Sayın Ömer bey
8 Nolu mesaja örnek çalışmayı ekledim.

Son düzenleme:
Sayın Ömer bey,
İhtiyaca fazlası ile cevap veren çok değerli yardımınız size çok teşekkür ederim. ALLAH'a emanet olunuz, hayırlı akşamlar.
Saygılarımla.

Geri