• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Son Satırı Kendi belirlediğim bir hücre olarak gösterme

Excel Vers. ve Dili
2010-2016 türkçe
Bir çalışmamda son satır A9 hücresinden başlayıp aşağı doğru doğru belirledigim düzende sutunlarla veraber textboxlardan veri alıp excelin hücrelerine sırasıyla yazsın istiyorum ama yukarıdan başlıyor. yukarılar boş olacak a9 hücresinden başlayıp a30 a kadar lan yere veri girişini nasıl sağlayabilirim. İşin içinden çıkamadım yardımlarını bekliyorum. aynı zamanda bu a9 dan aşşaya kadar olan veriler form üzerinde bir listboxta görmek istiyorum. listboxa tıkladıgımda textboxlar dolsun istiyorum bir nevi kaydet değiştir işlemlerini yapabilmek için. örnek dosya ektedir. şimdiden teşekkür ederim. iyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Yardımcı olabilecek var mı?. İyi akşamlar

Son düzenleme:
Sadece son satır olarak tanımladıgım yeri a7 hücresi olarak görse gerini halledebilirim gibi . a7 a8 a9 diye veri grişi oldukça sırayla yazmaya deva medecek en baştan başliyor. a7 den başlamasını istiyorum oldukça önemli burası

Cep telefonundan yazıyorum, belgenizi ve kodları görmedim.
Boş satır numarasını tespit ettiğiniz satırı
(sanıyorum.. = ....End(3).Row + 1 şeklindedir)
sossatir = WorksheetFunction.Max(9, ....End(3).Row + 1 )
şeklinde değiştirerek deneyin.
9 sayısı, alan boş iken veri yazılacak ilk satır numarası.
.

Son satırı belirlerken

Kod:
sonstr = s1.Range("a65536").End(xlUp).Row + 1

yerine aşağıdaki satırı kullanın:

Kod:
sonstr = worksheetfunction.max(9, s1.Range("a65536").End(xlUp).Row + 1)

Örnek dosyanızda veriler 9. satırdan başlıyor ama siz A7'den başlamasını istemişsiniz. A7 olacaksa kodda 9 yerine 7 kullanmalısınız.

Yardımlarınız için teşekkür ediyorum sağolun varolun.Elinize sağlık kısmen sorunum çözüldü.

Ek olarak A9 satırından başlıyor güzel sayenizde oldu. Yalnız A29 satırına kadar veri girmek girmek istiyorum A30 ve aşağısına kesinlikle veri girişi yapmaması lazım onu nasıl en gellerim bir uyarı verebilir max kalem sayısına ulaştınız gibi...

sonstr satırından sonra aşağıdaki kodları ilave edin:

Kod:
If sonstr > 29 Then
    MsgBox "Maksimum kalem sayısına ulaştınız!", vbCritical
    Exit Sub
End If

Geri