• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Son km'yi bulma ve yazdırma

Excel Vers. ve Dili
Office 2010
Herkese merhaba, forumdaki örneklerde benzersiz kayıtlar olmasından dolayı çözüme ulaşamadım, yardımlarınızı rica ediyorum. Ekli dosyada plakaları yazılı araçlara ait son km. bilgileri var. Haliyle aynı aracın birden fazla km. bilgisi var. Benim yapmaya çalıştığım istediğim plakayı ilgili sütunda arayıp karşısındaki en yüksek km rakamını plaka karşısına yazdırmak.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba
I2 hücresine
Kod:
=MAK(EĞER($B$2:$B$1000=$H2;$C$2:$C$1000))
Bu formülü yazın ve diziye çevirin.
Diziye çevirme : Formül hücreye yazıldıktan sonra Enter tuşuna basmadan Ctrl+Shift+Enter tuş komibnasyou ile aktif olmaktadır.
Detaylı bilgi için lütfen aramadan Array ~ Dizi şeklinde arama yapınız.

Herkese merhaba, forumdaki örneklerde benzersiz kayıtlar olmasından dolayı çözüme ulaşamadım, yardımlarınızı rica ediyorum. Ekli dosyada plakaları yazılı araçlara ait son km. bilgileri var. Haliyle aynı aracın birden fazla km. bilgisi var. Benim yapmaya çalıştığım istediğim plakayı ilgili sütunda arayıp karşısındaki en yüksek km rakamını plaka karşısına yazdırmak.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Merhaba;

Aşağıdaki kodu denermisiniz? Yazılan formül dizi formülü olduğu için CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basarak deneyiniz. Bu şekilde de en son yazılan Km'yi bulabilirsiniz.
Kod:
={DOLAYLI("C"&MAK(EĞER($H2=$B$2:$B$443;SATIR($C$2:$C$443))))}

Yardımcı 2 sütun kullanarak şu şekilde çözebilirsiniz.

Öncelikle E2 hücresine aşağıdaki formülü yazıp aşağıdaki hücrelere kopyalayın:
Kod:
=EĞER(EĞERSAY($B$1:B2;B2)=EĞERSAY(B:B;B2);C2;"")
Sonra D2 hücresine aşağıdaki formülü yazıp aşağıya kopyalayın:
Kod:
=EĞER(E2="";"";B2)
Son km bölümüne aşağıdaki formüllerden istediğinizi yazarak sonuç alabilirsiniz:

Kod:
=ETOPLA(B:B;H2;E:E)
Kod:
=DÜŞEYARA(H2;D:E;2;0)

Merhaba,

Bir altarnatif benden olsun.
DİZİ formülüdür.
Kod:
=BÜYÜK(EĞER($B$2:$B$443=H2;$C$2:$C$443);1)

Geri