• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Son iki hata kaldı userformda

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Arkadaşlar yardımlarınızla ilerleyen projemde son adımlardayım.
Listbox'da Müşteri Id altındaki değer, dubleclick yapınca textbox'da koli yazan yere dönüyor. Ezcel tablomda bu aralarda formüllerim var sanırım ondan karışıyor. Nasıl çözebilirim. Basit bir ricam daha var iskonto yazınca excel'e %500 yerine %5 nasıl yazdırabilirim? Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar yardımlarınızla ilerleyen projemde son adımlardayım.
Listbox'da Müşteri Id altındaki değer, dubleclick yapınca textbox'da koli yazan yere dönüyor. Ezcel tablomda bu aralarda formüllerim var sanırım ondan karışıyor. Nasıl çözebilirim. Basit bir ricam daha var iskonto yazınca excel'e %500 yerine %5 nasıl yazdırabilirim? Teşekkürler.

%500 yerine %5 yazmakla neyi ifade ettiğini bilmiyorum. Eğer % işaretinin başa gelmesini istiyorsan hücreleri biçimlendir/isteğe uyarlanmış seçeneğinden ayarlayabilirsin. listboxdan tıkladığınızda hangi textboxa listboxun hangi kolonun verisinin gideceğine ilk kolonun değeri
ListBox1.Column(0) olacak şekilde düşünerek siz kendiniz yazabilirsiniz. Aşağıdaki gibi. kolay gelsin

Private Sub ListBox1_DblClick(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
TextBox1.Value = ListBox1.Column(0)
TextBox2.Value = ListBox1.Column(1)
TextBox5.Value = ListBox1.Column(4)
TextBox7.Value = ListBox1.Column(6)
TextBox8.Value = ListBox1.Column(7)
End Sub

Öncelikle teşekkür ederim. %5 %500 meselesi şöyle textbox'a 5 yazıyorum excel'e 500 atıyor. Hücre yüzde olarak biçimli. Neden 500 attığını anlayamıyorum.

hücre içeriği yüzde olarak belirtildiği için 100 ile çarpıyor. sayı olarak belirtirsen sorun kalmayacaktır. işlemlerini ona göre yaparsın

Teşekkür ederim.

Geri