• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Son Dolu hücreye göre aralık seçme

Excel Vers. ve Dili
2016 English
Alttaki kodu seçtiğim hücrenin solundaki hücreyi baz alarak modifiye edilebilir mi?

Sub sondoluhucre()

Dim i As Integer

i = ActiveSheet.Cells(Rows.Count, Selection.Column).End(xlUp).Row

Range(Cells(Selection.Row, Selection.Column), Cells(i, Selection.Column)).Select

End Sub

Deneyiniz.
Kod:
Range(Cells(Selection.Row, Selection.Column - 1), Cells(i, Selection.Column - 1)).Select

Merhaba,

Doğru mu anladım bilemiyorum. Deneyiniz.

Kod:
    Cells(Cells(Rows.Count, Selection.Column).End(3).Row, Selection.Column).Select

Merhaba,
Örnek verecek olursam F3 ile F30 arası hücreler gelişi güzel dolu boş, eğer mause F5 de iken ilk paylaştırdığım kod çalışırsa F5 ile F30 u seçiyor,
Benim istediğim şu eğer mausum G5 hücresinde iken kodu çalıştırırsak F5 ile F30 u baz alıp sadece G5 ile G30 arasını seçecek

Son düzenleme:
Merhaba.

Yanlış anlamadıysam, aşağıdaki kod satırı istediğiniz seçme işlemini yapacaktır.
Konu başlığınız son dolu hücreyi seçme şeklinde ama açıklamanızda bir alanın seçilmesini belirtmişsiniz.
Konu başlığındaki gibi hücre seçme yerine alan seçimi istediğinizi düşündüm.

--Seçilecek ilk satırın 5'inci satır (sabit) olduğu,
--Seçilecek son satırın ise aktif hücrenin solundaki sütunda son dolu hücre olduğu varsayılmıştır.
--Eğer son satırın numarası sabit olarak 30 ise mavi kısım yerine 30 yazın.
Kod:
[FONT="Arial Narrow"]Range(Cells([B][COLOR="Red"]5[/COLOR][/B], ActiveCell.Column - 1), Cells([COLOR="Blue"]Cells(65536, ActiveCell.Column - 1).End(3).Row[/COLOR], ActiveCell.Column - 1)).Select
[/FONT]

Çok haklısınız alan seçilecek.. Sınırlama olmadan ilk koddaki gibi herhangi bir hücreye tıkadığımda o stundaki en son dolu hücreye kadar alanı seçiyor... Ben mesela h stununda herhangi bir hücreyi seçtiğimde aynı satır hizasında g stunundan en alt dolu hücreye kadar olan alanı baz alacak ama h stununda bu seçimi yapacak :)genel olarak herhangi bir stununda herhangi bir hücresi için global olacak

Ekteki resimdeki gibi alan seçimi olacak bi yöntem arıyorum

Ekli dosyalar

• aaa.rar
    aaa.rar
    36.3 KB · Görüntüleme: 13
Deneyiniz.

Kod:
Sub TEST()
    If ActiveCell.Column = 1 Then Exit Sub
    Set X = ActiveCell
    Son = Cells(Rows.Count, X.Column - 1).End(3).Row
    Range(Cells(X.Row, X.Column), Cells(Son, X.Column)).Select
End Sub

Hocam son olarak ekteki resime göre modifiye etmeye çalıştım ama bilgim yetmedi, bununda kodu olursa add in şeklinde kaydedip bir önceki kodla beraber kullanacağım. Çok teşekkür ederim. Siz değerli hocalarımı çok seviyorum... Bu sitenin her daim kalması için bu siteye ömür boyu altın üye olarak kalacağım :)

Ekli dosyalar

• bb.rar
    bb.rar
    35.6 KB · Görüntüleme: 9
Deneyiniz.

Kod:
Sub TEST()
    If ActiveCell.Column = 1 Then Exit Sub
    Set X = ActiveCell
    Son = Cells(ActiveCell.Row, X.Column - 1).End(4).Row
    Range(Cells(X.Row, X.Column), Cells(Son, X.Column)).Select
End Sub