• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Son dolu hücredeki ayın son gününü alma

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2021 TR 64 Bit
Merhaba hayırlı geceler.

N2 hücresinden aşağıya doğru ay isimleri var, O2 hücresinden aşağıya doğru bazı toplamlar var. O2 hücresinden aşağıya doğru OCAK ile KASIM arası verisi dolu olduğu için D15 hücresine 01.01.2018 - 31.10.2018 ARASI VERİLER bu şekilde yazmak istiyorum. Yani O sütundaki son dolu hücrenin karşısındaki AY isminin son gününü almak istiyorum.

Yardımcı olur musunuz?

Ekli dosyalar

Dosyanız eklidir.

Ekli dosyalar

Sayın turist, Allah razı olsun, elleriniz dert görmesin, valla süper oldu, çok teşekkür ediyorum.

Hayırlı geceler.

Sağ olun, iyi çalışmalar.

Dizi formülü.D15 Kopyalayınız.
Kod:
=METNEÇEVİR(KÜÇÜK(EĞER($O$2:$O$13>0;SAYIYAÇEVİR(1&$N$2:$N$13&S2));SATIR(A1));"gg.aa.yyyy")&" - "&METNEÇEVİR(SERİAY(BÜYÜK(EĞER($O$2:$O$13>0;SAYIYAÇEVİR(1&$N$2:$N$13&S2));SATIR($A$1));0);"gg.aa.yyyy")&" ARASI"

Sayın çıtır, size de çok teşekkür ediyorum, ellerinize sağlık, bu formülde alternatif olsun.

Hayırlı geceler diliyorum.

Merhaba, bir alternatif de benden olsun.

Sayın çıtır'ın formülüne benzer ama,

tüm seçenekleri (tüm ayların BOŞ veya 0 olması/ilk 0'dan büyük ay'ın Ocak ayı dışında bir ay olması gibi)
içerecek şekilde sonuç almak için aşağıdaki DİZİ FORMÜLÜnü kullanabilirsiniz.
Rich (BB code):
=EĞER(O14=0;"VERİ YOK";METNEÇEVİR(TARİH(S2;KÜÇÜK(EĞER($O$2:$O$13>0;SATIR($O$2:$O$13));1)-1;0)+1;"gg.aa.yyyy")&" - "&METNEÇEVİR(TARİH(S2;BÜYÜK(EĞER($O$2:$O$13>0;SATIR($O$2:$O$13));1);0);"gg.aa.yyyy")&" ARASI")

Son düzenleme:
Sayın Ömer Bey, ilginiz için çok teşekkür ediyorum. Formül aşağıdaki sonucu üretti.

31.01.2018 - 30.11.2018 ARASI

31.01.2018 tarihi 01.01.2018 olacak şekilde ayarlayabilir misiniz?

Sayın Ömer Bey, size de çok teşekkür ediyorum, ellerinize sağlık, bu formülde sorunsuz çalışıyor.

Hayırlı sabahlar diliyorum.

Sayın turist hayırlı günler diliyorum.

2. mesajınızda gönderdiğiniz örnek güzel çalışıyordu, ancak Aralık ayını doldurduğumda yok hatası veriyor.

Yardımcı olur musunuz?

Sayın turist çok teşekkür ediyorum, ellerinize sağlık, hayırlı günler hayırlı çalışmalar diliyorum.

Geri