• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Son değişen hücre

Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2010- TÜRKÇE
arkadaşlar kusura bakmayın konu üzerinde cok durdum fakat cözmem gerek . yaptığım çalışmada aşama aşama giderek kodlar yazmaya çalıştım sorular sorarak fakat yaptığım kod bazen hata veriiyor ve istediğimi alamyorum kod ve dosyam ekteki gibidir..

istediğim temel olarak hangi hücrenin içeriği değişmiş ise bana o hücreyi göstermesi idi..

aşama aşama yaptığım çalışmada ise şu şekilde yaptım .
1. son değişen hücreyi buldum
2. onu sarıya boyadım
3.ctrl+f yi makro kaydı yaparak o değişen hücrnin solunda kalan hücreyi aratıp bulduğu hücrenin üzerine gitmeini sağladım ...

fakat tam olarak başarılı olamadım..
inceleyeip yardımcı olabilrmisiniz arkadaşlar

kod ve dosya

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [b2:b65536]) Is Nothing Then Exit Sub
Application.EnableEvents = False
Rows("2:500").Select

With Selection.Interior
.Pattern = xlNone
.TintAndShade = 0
.PatternTintAndShade = 0
End With
Target.offset(0,-1).Select
Columns("b").Find(What:=Selection, After:=ActiveCell, LookIn:=xlFormulas, LookAt _
:=xlPart, SearchOrder:=xlByRows, SearchDirection:=xlNext, MatchCase:= _
False, SearchFormat:=False).Activate

Columns("b").FindNext(After:=ActiveCell).Activate
With Selection.Interior
.Pattern = xlSolid
.PatternColorIndex = xlAutomatic
.Color = 65535
.TintAndShade = 0
.PatternTintAndShade = 0
End With

Application.EnableEvents = True
End Sub

Ekli dosyalar

evet..
En son artan veya en son eklenen hücrenin rengini değiştirmek ve onu görünür yapmak bi başka deyişle o değişen hücreyi sayfanın üstünde tutmak..mesela ben okuttum okuttum 150. satırdayım bu satır aşağıda kalacağı için ben bu satırı göremiyeceğim istediğim bunun görünmesi ... devam ederken 150. satırdan bir anda 1. satırdaki ürünün miktarı arttı diyelim ekranın tekrar o satırı görünür yapması...

evet..
En son artan veya en son eklenen hücrenin rengini değiştirmek ve onu görünür yapmak bi başka deyişle o değişen hücreyi sayfanın üstünde tutmak..mesela ben okuttum okuttum 150. satırdayım bu satır aşağıda kalacağı için ben bu satırı göremiyeceğim istediğim bunun görünmesi ... devam ederken 150. satırdan bir anda 1. satırdaki ürünün miktarı arttı diyelim ekranın tekrar o satırı görünür yapması...

Ekteki dosyayı incelermisiniz.

Son düzenleme:
işte budur ya ne zamandır uğraşıyorum yapamadım ..
nasıl yaptınız hocam merak ediyorum...

hocam bir isteğim daha olacak..
aynı sayfanın e sütununa ürün listesi sayfasında karşılık gelen fiyatı bulacak bir kod ekleyebilirmiyiz..

6 nolu mesajdaki dosyayı yeniledim.

Textbox1 çıkışına yazılan kodlarda zaten hücreyi buluyordu fakat hücreyi seçmeden rakamların artmasını sağladığı için ekrak haraketleri gerçekleşmiyordu.

Bulduğu hücreleri önce secmesini sonra rengini değiştirmesini istedim. ve dosyanın her başlangıcında renklendirmeleri temizleyerek sadece son değişiklik yapılan hücrede renk kalmasını sağladım.

hocam cok teşekkür ederim .
son bir isteğim daha olacak
düşündüm de ..
renkli olan hücre sadece a sütununda değil de ilgili satırda olsa ((a dan f ye kadar))

ilginize hızınıza teşekkür ederim
Allah razı olsun...

yalnız dosyayı inceledim de değişen olmamış hala a sütununda renklendşrme yapıyor..?

çok teşekkür ederim .
kolay gelsin..

Teşekkürler.

Kodların başında bulunan

Range("A2:F1048576").Interior.Pattern = xlNone
Range("A2:F1048576").Font.ColorIndex = xlAutomatic

kodları ekteki gibi değiştirsen textbox1 boş iken Enter basıldığında renklendirmeyi silmez.

If TextBox1.Text = Empty Then Exit Sub
Range("A2:F1048576").Interior.Pattern = xlNone
Range("A2:F1048576").Font.ColorIndex = xlAutomatic

Geri