• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

son değere karşılık gelen veriyi bulma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan modoste
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
merhaba sayın hocalarım
B1 deki veriyi A1:A1000 aralığında en son gördüğü yere kaşılık gelen C1:C1000 deki veriyi formülle bulurken hata yaptım
doğru formülü yazarmısınız
ben =İNDİS(C1:C1000;KAÇINCI(ARA(2;1/A1:A100<>"");A1:A1000.... tam yapamadım formülü

Merhaba,
Denermisiniz.
Kod:
=ARA(2;1/(A1:A1000=B1);C1:C1000)

sayın bzace formülü uyguladım yanıt aldım teşekkür ederim
alternatif formüller yazarmısınız.

sayın yurttaş hocam daha önce bu linkteki çalışmayı arşivime almıştım ama sorum satırda yada sütunda son sayı yada metin değil di
bir ifadeyi bir sütunda arayacak en son bulduğu yerde başka bir sütundaki karşılığı ile ilgiliydi
bir çözüm geldi kullanmaktayım alternatif varsa yazabilirmisiniz

Alternatif;

Dizi formülüdür... (CTRL+SHIFT+ENTER)

Kod:
=İNDİS(C1:C1000;BÜYÜK(EĞER(A1:A1000=A1;SATIR(A1:A1000));1))

Başka bir alternatif;
Kod:
=MAK(EĞER(A1:A1000=B1;C1:C1000))
Dizi formülüdür. Ctrl + Shift + Enter tuşlarıyla tamamlayınız.

Sn. bzace,

Son verdiğiniz formül C sütunundaki maksimumu arıyor. Aranan en son satırdaki değere bakmıyor.

H17:H10000 arasındaki verilerde B1 de yazılan ifadeyi bulup J17:J10000 arasındaki karşılıklarının MAX. bulup K17:K10000 arasındaki karşılıklarının MİN. bulcak ve (maksimumdan minimum çıkcak)
formülünü dizi formül kullanmadan yada kullanarak nasıl yaparız.

sayın hocalarımın uygulamalı anlatımlarda MİN MAK uygulamaları tarıyorum bende şimdi. Birçok bana çözümlü gönderilen excellerim var ama hangisinde bulmakta zorlanıyorum.

ha buldum
=TOPLA.ÇARPIM(MAK(($A$1:$A$8=E1)*($B$1:$B$8=F1)*($C$1:$C$8)))
galiba buna benzer formüllerle bi maksimumu bulcam bir minimumu bulcam çıkartacam
daha kullanışlı formül varmıdır

Korhan bey,
Uyarınız için teşekkürler soruyu yanlış hatırlamışım.
Sayın Modesto,
#7 numaralı mesaj işinizi görecek şekilde değil mi ? Kritere göre bir sütundaki maksimum değeri verir.Min için ufak değişiklik yapıp bir birinden çıkartınız.

7 nolu mesajınıda maksimum için yaptım minimumuda yaptım arada çıkartma var formülün sonu yine CTRL+SHİFT+ENTER mı olcak
başka alternatifli çözüm yapılabilirmi çok uzun sütuna yazmam gereken (yaklaşık 10000) bir formül

"=MAK(EĞER(H17:H3500=AE4;J17:J3500))-MİN(EĞER(H17:H3500=AE4;K17:K3500)) dizi formülü yaptım sonuç tam çıktı
alternatif dizi formülsüz olan yazılabilir mi

"=MAK(EĞER(H17:H3500=AE4;J17:J3500))-MİN(EĞER(H17:H3500=AE4;K17:K3500)) dizi formülü yaptım sonuç tam çıktı
alternatif dizi formülsüz olan yazılabilir mi
Merhaba,

İlk sorunuz ile bu cevap arasında bir bağlantı kurmak biraz zor gibi....

evet sayın hocam
bir çalışma üzerindeyken karşıma çıkan güçlükler oluyo bazen bir grup soru içinde başka konuda oluyo
son formülün alternatifi var mıdır.

Kullandığınız formül TOPLA.ÇARPIM içine alınıp diziden kurtarılabilir. Fakat minimum için sıfır değeri sorun çıkaracağı için dizi olarak kullanmanız daha sağlıklı olacaktır.

anladım korhan hocam
teşekkür ederim.

sayın modoste
indis formulüyle mak min kullanabilirsin kaçıncı(mak,min değer gibi eğer yanlış anlamadıysam .

Geri