• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

son 3 gün kala renklendirme

Excel Vers. ve Dili
2007
Merhaba.

Bir kontrol dosyası hazırlamaya çalışıyorum. Ayrı ayrı formül yazarak istediğimi yapabiliyorum fakat bunu tek formüle indiremedim.

Sorunum şu;

B3 hücresinde beyanname verilme tarihi yazıyor. Bu tarihe 3 gün kala b3:b14 sütunlarının kırmızı olmasını, b5 hücresinde yazan tarihi geçtikten sonra biçimlendirmenin kaybolmasını istiyorum.

Tek formülde bu mümkün müdür?

Ve mümkünse yine c3 hücresindeki tarihe 3 gün kala c3:c14 hücresinin kırmızı olması gerekiyor. Her sütun için ayrı ayrı formül yazmadan tek formülle bunu ayarlanması mümkün mü?

Evet çok fazla mümkünmüdür dedim farkındayım :)

not: hücre bilgileri düzeltildi.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba
Verdiğiniz hücre bilgileri dosya ile örtüşmüyor lütfen kontrol edin.

Asıl dosyadan örnek dosyaya alırken satır silinmiş. Hücre bilgilerini ilk mesajda düzelttim. Pardon.

tk123 ilgin için teşekkürler ama istediğim tam olarak bu değildi maalesef.

Ben beyanname tarihlerini 3. satırlara yazmıştım zaten. Onun haricinde başka bir yere tarih yazılmaması gerekiyor.

b3, c3, d3 de tarihlere göre b3:b14, c3:c14, d3:d14 sütunlarında koşullu biçimlendirme yapmak istiyorum. Yani tarihin bulunduğu sütunda.

maalesef üstad bu da değil.

herhangi bir yere tarih yazılmaması gerekiyor. bu tabloda tarih manuel yazılmış.

Son düzenleme:
Merhaba.

Bir kontrol dosyası hazırlamaya çalışıyorum. Ayrı ayrı formül yazarak istediğimi yapabiliyorum fakat bunu tek formüle indiremedim.

Sorunum şu;

B3 hücresinde beyanname verilme tarihi yazıyor. Bu tarihe 3 gün kala b3:b14 sütunlarının kırmızı olmasını, b5 hücresinde yazan tarihi geçtikten sonra biçimlendirmenin kaybolmasını istiyorum.

Tek formülde bu mümkün müdür?

Ve mümkünse yine c3 hücresindeki tarihe 3 gün kala c3:c14 hücresinin kırmızı olması gerekiyor. Her sütun için ayrı ayrı formül yazmadan tek formülle bunu ayarlanması mümkün mü?

Evet çok fazla mümkünmüdür dedim farkındayım :)

not: hücre bilgileri düzeltildi.

.

Dosyanız ekte.

.

Ekli dosyalar

Dosyanız ektedir.

Ekli dosyalar

Sayın yurttaş, dosyanızı inceledim. Fakat ben günün tarihi gelmeden 3 gün öncesinden tabloyu kırmızıya boyamak sitemiştim. Bu tabloda 1 ay bile kalsa tablo yanıyor.

Sayın turist dosyanızda 3 gün kala tablo boyanmıyor maalesef. Sadece o gün geldiğinde boyanıyor.

tk123 çok teşekkür ederim ama her sütun için ayrı ayrı formül girilmesi gerekiyor galiba. bu da benim için 100 üzerinde formül demek maalesef.

Son düzenleme:
Sayın yurttaş, dosyanızı inceledim. Fakat ben günün tarihi gelmeden 3 gün öncesinden tabloyu kırmızıya boyamak sitemiştim. Bu tabloda 1 ay bile kalsa tablo yanıyor.

Sayın turist dosyanızda 3 gün kala tablo boyanmıyor maalesef. Sadece o gün geldiğinde boyanıyor.

tk123 çok teşekkür ederim ama her sütun için ayrı ayrı formül girilmesi gerekiyor galiba. bu da benim için 100 üzerinde formül demek maalesef.

Ekli dosyayı tekrar kontrol edip açıklamayı okursanız, doğru çalıştığını göreceksiniz.

Ekli dosyalar

Ekli dosyayı tekrar kontrol edip açıklamayı okursanız, doğru çalıştığını göreceksiniz.

üstadım dosyanızı tekrar inceledim.
teşekkürler yardımlarınız için. biraz karışıklık oldu ama kusura bakma.

Son düzenleme:
Geri