• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Soldaki Liste Otomtaik Diğer sayfaya geçsin

Excel Vers. ve Dili
vb
Arkadaşlar Merhaba;
Ben acemiyim çok bilmiyorum istedğim şeyde biraz karışık tabi bana göre

Şimdi elimdeki tabloda tüfek numarası abc olanların listesi otomtaik olarak diğer sayfaya düşsün istiyorum.
Yani ben mesela 17. sıraya abc markalı tüfek girdiğim zaman ve elimde 7 tane abc marka tüfek var işte diğer sayfadaki tabloda 7. sıraya otomtaik o kişinin bilgileri düşsün
Asılında olay basitte ben anlatamıyorum ekteki exceli incelerseniz sorunumu anlayabilirsiniz.

Şimdiden teşekkürler. Olmuyorsa böyle bir şey yardımcı olmak isteyenlerede gene teşekkürler.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar Merhaba;
Ben acemiyim çok bilmiyorum istedğim şeyde biraz karışık tabi bana göre

Şimdi elimdeki tabloda tüfek numarası abc olanların listesi otomtaik olarak diğer sayfaya düşsün istiyorum.
Yani ben mesela 17. sıraya abc markalı tüfek girdiğim zaman ve elimde 7 tane abc marka tüfek var işte diğer sayfadaki tabloda 7. sıraya otomtaik o kişinin bilgileri düşsün
Asılında olay basitte ben anlatamıyorum ekteki exceli incelerseniz sorunumu anlayabilirsiniz.

Şimdiden teşekkürler. Olmuyorsa böyle bir şey yardımcı olmak isteyenlerede gene teşekkürler.

Merhaba
G2 hücresine hangi cinsi listelemek istiyorsanız onu yazın ve
B3 hücresine
Kod:
=EĞER(SATIRSAY(B$3:B3)>EĞERSAY(Sayfa1!$D$4:$D$100;$G$2);"";İNDİS(Sayfa1!A$4:A$100;KÜÇÜK(EĞER(Sayfa1!$D$4:$D$100=$G$2;SATIR(Sayfa1!$D$4:$D$100)-SATIR(Sayfa1!$D$4)+1);SATIRSAY(B$3:B3))))
Bu formülü yazın ve diziye çevirin ( Diziye çevirme : Formül hücreye girildikten sonra enter ile çıkmadan Ctrl+Shift+Enrter tuş kombinasyonu ile aktif olmaktadır. )
Formülde 100 satır baz alınmıştır.
Dosyanız Ektedir.

Ekli dosyalar

Bu kodları Sayfa1'in kod sayfasına yazın ve Sayfa1'in H5 hücresine bir marka yazın.
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    Dim bul As Range
    Sayfa3.Range("B3:F200").ClearContents
        If Target.Address(0, 0) = "H5" Then
            For Each bul In Range("D4:D" & Range("D65336").End(3).Row)
                If Target.Value = bul.Value Then
                    Cells(bul.Row, 1).Resize(, 5).Copy Sayfa3.Range("B65536").End(3)(2, 1)
                End If
            Next bul
        End If
    MsgBox "Tamam", vbMsgBoxRtlReading: Sayfa3.Select
End Sub

Afedersiniz Mehmet Bey, mesajınızı görmedim...

Anladım Mehmet Bey, kolay gelsin.

Hocam harikasınız valla bu kadar olur. Teşekkürlerimi kabul edin lütfen. Saygılarımı sunuyorum. iyiki varsınız.

Hocam harikasınız valla bu kadar olur. Teşekkürlerimi kabul edin lütfen. Saygılarımı sunuyorum. iyiki varsınız.

Teşekkür kime bilmiyorum ama üzerime alınayım bari :)
Kolay Gelsin.

Geri