• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

soldaki comboboxlara göre sağdaki comboboxlara veri

Excel Vers. ve Dili
izin programı
A sutünunda çeşidi B sutununda ödeneğini yazdım.Ben Userformda bulunan solda bulunan comboboxlara göre sağda bulunan comboboxlarda seçme yapmak istiyorum.1 sırada bulunan (combobox 1-2) istediğim şekilde ayarladım fakat 2 sıra (combobox 3-4) 3 sıra (combobox 5-6) ayarlayamadım.
1 sırada bulunan combobox1 A1:A7 arası seçilebilsin
combobox2 ise combobox1 karşılığı olan B sutunu seçilebilsin
2 sırada bulunan combobox3 A8:A11 arası seçilebilsin
combobox4 ise combobox3 karşılığı olan B sutunu seçilebilsin
3 sırada bulunan combobox5 A12:A17 arası seçilebilsin
combobox6 ise combobox5 karşılığı olan B sutunu seçilebilsin.
----------------------------------------------------------------------------------------
comboboxların yanındaki butonlarada bastığımada soldaki ve sağdaki comboboxların içindeki yazı birleştirip menü sayfasında 1 hücreye yazdırmasını istiyorum.Örnek combobox1 de TAYİN YOLLUĞU combobox2 de G.BÜTÇE NORMAL yazıyor olsun yanında bulunan YOLLUĞU BORDROSU butonunan bastığımda C1 Hücresine TAYİN YOLLUĞU G.BÜTÇE NORMAL yazması gibi...

Ekli dosyalar

sn evren bey yardımınız sayesinde projemle ilgili 1 adımı hallettik fakat tam işlem girmesi için önümde çözülmesi gereken yeni sorunlar ve adımlar var.Benim kodlarla ilgili bilgim zayıf olduğundan bu adımlar çok büyük problem fakat sizin için basittir. Aynı konu başlığı altında sorunları çözmeye devam.
2. SORU:D D1 hücresinde yazılan yazıya göre ilgili sayfaların görüntülenmdesini ve bu sayfalarda benim belirleyeceğim satırların görüntülenmesini yarayan bi kod istiyorum. Ben bu dediğimi yolluk safasında bulunan option butonları seçmek süretiyle yapıyordum şimdi hepsini menü sayfasından yapmak istiyorum.
Birde userformun menü sayfasında sabit kalmasını istiyorum.sayfalar arası geçi yaptığımda userformda geçiyor..tşkürler
Sorumu biraz daha anlaşılır şekle getirmeye çalışıyoru.Ben bu dosyanın sayfalarına sadece yolluk ödemesi ile ilgili bilgileri girdim.ileride projemi geliştireceğim tedavi malzeme gideri-eczane ve hastane ödemelri ile ilgili bilgilri ekleyeceğim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Oraya comboboxlardan seçtiğikleriniz yazılıyor.Ama sizin dosyanızda o listedekilerle ayni isimde sayfa yok.Hata verir kodlar.Ben yinede yazayım.
birde istediğim satırlar diyorsunuz.Bunu anlamamadım.İstediğiniz satırların dışında kalan satırlar gizlenecekmi? Ne yapılacak?:cool:
Sayfa seçme kodu:
Kod:
Sheets(Range("D1").value).select

Sorumu biraz daha anlaşılır şekle getirmeye çalışıyoru.Ben bu dosyanın sayfalarına sadece yolluk ödemesi ile ilgili bilgileri girdim.ileride projemi geliştireceğim tedavi malzeme gideri-eczane ve hastane ödemelri ile ilgili bilgilri ekleyeceğim.

Şimdi ben formülle d2 hücresine sayfa adlarını yazdırdım ve verdiğiniz kodu ilgili butona ekledim ve çalıştırdım çalışıyor. Benim istediğim yolluk yapmak için gerekli seçenekleri seçtiğimde işime yaramayan sayfaları d2 (istenile hücrede olabilir)gizlenmesi işime yarayacak sayfalar gizli ise açılması.(Yani hücre içindeki yazıya göre sayfa gizle/göster) bir nevi YOLLUK sayfasında kullandığım aşağıdaki kodları userforma eklemek
5 mesajdaki dosyamı güncelledim....
..son sorduğum soru ile ilgili yeni konu açtım..aşağıdaki adreste
http://www.excel.web.tr/showthread.php?p=417959#post417959

Son düzenleme:
Geri