• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Şoförler için nöbet hazırlama

Excel Vers. ve Dili
türkce
Herkeze selam

Değerli arkadaşlar forumu epeyi bir araştırdım ancak bana yardımcı olabilecek türden bir nöbet hazırlama ile ilgili bir dosya bulamadım,

Şimdi bizim çalışmış olduğumuz lojistik firmasından her hatfa şoför arkadaşlara yönelik bir nöbet çizelgesi hazırlamaktayım bu nöbet çizelgesini her hafta hazırlamamın sebebi şoför sayısı ile şoförlerin çıktıkları rut sayıları arasında fark olmasından kaynaklanıyor dengeli ve düzenli bir şekilde olabilmesi adına her hafta sonu oturup bir çizelge hazırlamak için kafa patlatıyorum sizden isteğim böyle bişey yapılabilirmi pek bilmiyorum açıkcası ama imkansız birşeyin olmadığı kanatindeyim bu yüzden sizlerede sormak istedim

Çalıştığımız firmana hafta içi 5 gün standart olarak Ankara ,İzmir, Antalya ve Bursa rutları çıkmakta Ankaraya tek şoför İzmire tek şoför Bursaya tek şoför ve Antalyaya iki şoför gitmekte tüm çıkışlar her akşam saat 18:00 da gerçekleşmekte,

Akşam 18:00 da ruta çıkan ankara aracı sabah tekrar geri dönmekte ve döndüğü gün izinli

Akşam 18:00 da ruta çıkan izmir aracı sabahleyin izmirde malzemeleri dağıtıp akşamda izmirden yola çıkıp ertesi gin sabah dönmekte döndüğü gün izinli

Akşam 18:00 da ruta çıkan antalya aracı sabahleyin antalyada malzemeleri dağıtıp akşamda antalyadan yola çıkıp ertesi gin sabah dönmekte döndüğü gün iki personelde izinli

Bursa rutuna çıkan arkadaşta akşam saat 18:00 da aracı yükleniyor araç firma içinde kalıyor arkadaş sabah saat 05:00 da firmaya gelip aracı alıp bursaya gidiyor malzemeleri teslim edip tekrafirmaya saat 14:00 da dönüyor bu personele izin yok

Yukarıda anlattığım toplam 4 ruta çıkacak olan personel sayısıda toplam 20 şoför bu 20 şoförü hak yemeden adaletli bir şekilde dağılımını yapabileceğim bir sistem olabilirmi olabilir ise yardımlarınızı rica ederim,

Konunun önemli olmasının sebebi personeller her bir ruta çıktıklarında sefer üçreti almaktalar bu sebepten dolayı devamlı tartışmalar yaşanmakta bu tartışmalardan dolayı kimsenin velalini almak istemediğim için çok zorluklar çekmekteyim şimdiden çok teşekkürler,

Saygılarımla...

Soför Root dağılımı

Mrb Arkadaşlar bir konuda yardımınız ihtiyacım var ben Okul Servisi ve Personel taşımacılığı yapan bir şirkette çalışıyorum.Şirketin 40 a yakın aracı var ve ben hergün bu araçlara düzenli root ayarlamaya çalışıyorum formda daha önce yayınlanmış bir çalışma buldum ama gün bazlı benim istediğim saat bazlı mesela bizim çalıştığımız 10 a yakın şirket var ve bunların vardiyaları ortalama yarım saatte bir sabah 06:00 06:30 07:00 07:30 taki bir dahaki sabah 6 ya kadar çizelge ayarlayıp şoförlere atacagı servisleri bildiriyorum ve bu baya yorucu bir görev bunu çizelgedeki gibi gün değilde saat bazlı olarak D sütununa yazdıgım şoförleri otomotik olarak dağılım yapmasını ayarlayabilirmiyiz. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Taslak ... http://yadi.sk/d/xT3C7rqqCmNoj

Arkadaşlar msj görülmedi galiba bana bu konuda yardım edermisiniz...

Mrb Arkadaşlar bir konuda yardımınız ihtiyacım var ben Okul Servisi ve Personel taşımacılığı yapan bir şirkette çalışıyorum.Şirketin 40 a yakın aracı var ve ben hergün bu araçlara düzenli root ayarlamaya çalışıyorum formda daha önce yayınlanmış bir çalışma buldum ama gün bazlı benim istediğim saat bazlı mesela bizim çalıştığımız 10 a yakın şirket var ve bunların vardiyaları ortalama yarım saatte bir sabah 06:00 06:30 07:00 07:30 taki bir dahaki sabah 6 ya kadar çizelge ayarlayıp şoförlere atacagı servisleri bildiriyorum ve bu baya yorucu bir görev bunu çizelgedeki gibi gün değilde saat bazlı olarak D sütununa yazdıgım şoförleri otomotik olarak dağılım yapmasını ayarlayabilirmiyiz. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Taslak ... http://yadi.sk/d/xT3C7rqqCmNoj

Merhaba;
Tablonuzdan pek bir anlam çıkaramadım.
Ekteki uygulamayı deneyin. Gereken açıklamaları sayfalarda gösterdim.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

muygun kardeşim emeğine sağlık güzel çalışma olmuş teşekkürler kafamdaki taslaga en yakını 7. msj daki dosya.fakat düşündüğümden biraz daha farklı mesela bana tek bir günlük olması yeterli mesela her yeni gün izinlileri yazmayıp planlama çıkarabiliriz.Mesela tek bir şoför ortalama günde 14 sefer felan atıyor. Burda dikkat etmemiz gereken mesela 17:00 asistt toplamasına 20 araç felan gidiyor 16:00 türkcell toplamasına 27 araç felan gidiyor vardiyalar yani tek araçla felan atılmıyor ayrı bir köşede hangi vardiyaya kaç araç gidceğini yazsak ona göre otomotik paylaştırsa vardiyaları , rapor sayfası olmasada aylık anahtar kısmında seçimleri getir desek otomotik aylık anahtar kısmına paylaştırsa olmazmı kardeşim , şimdiden teşekkürler kardeşim.

muygun kardeşim birkaç gündür cvp yazmadın acaba yukarda anlattığım gibi uyarlayabilirmiyiz.?

Merhaba;
Yazdıklarınızdan bir sonuç çıkaramadım.
Size yakın sonuç 7 nolu mesaj eki ise ilgili eki açın. Hangi sayfaya ne yazarsanız hangi sayfada nereye nasıl yansıyacağını manuel olarak yerleştirin ve izah edin.

İyi çalışmalar.

Geri