• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sıralı yazdırma

Excel Vers. ve Dili
2010 tr
s.a
iyi geceler arkadaşlar epeydir arıyorum ama istediğim bilgiye ulaşamadım ve yeni bir konu açma gereği duydum.
işim gereği koliler üzerine yapıştırmak üzere etiketler yazdırıyoruz.kullandığımız etiketler A4 üzerine 8 li ve 12 li olmak üzere hazır geliyor istediğim bilgileri yazdırabiliyorum ama şimdi şöyle bir ilave yapmak gereği duyduk her koliye yapıştırılacak etikete bir sıra numarası verilecek işte burada çuvalladım :(
biraz karışık oldu galiba örnekle açıklayayım.
diyelimki damla sakızı diye bir ürün var sevk için bunları koliye koyuyoruz koli üzerine etiket yapıştıracağız ve etiketler sıralı olacak ( 1. koli 2. koli 3. koli....)
diyelim ki 40 koli ürün var 8 li 5 sayfa etiket yazdırmamız gerekiyor örnekte de göreceğiniz gibi istediğim kadar etiketi yazdırabiliyorum ama etiketleri sıralı yazdırmam için 5 sayfa hazırlayıp sıra no vermem gerekiyor bunu kısa yoldan nasıl yapabilirim bir yolu varmı dır.
ben yazdır butonuna basınca ;
8 li etiket yazdırıyor isem
verdiğim başlangıç sıra no ile ilk sayfayı yazıcıya gönderdikten sonra
8 ilave edip tekrar bir numara verip ikinci sayfayı göndersin
8 ilave edip tekrar bir numara verip üçüncü sayfayı göndersin ...

12 li etiket yazdıracak isem de aynı şeyi ona göre yapsın ( tabii bu benim mantığım ...)

olbilirmi acaba yardımcı oluabilirseniz sevinirim zira örnekte 40 koli dedim ama bu bazen 320 - 330 koliye kadar çıkabiliyor bu da 12 li etiket için 20-25 sayfadan fazla bir baskı demek

bir çözüm bulunabilirse beni büyük bir uğraştan kurtaracaksınız ilgilenen arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

merhaba

bunu deneyiniz.
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
For i = 1 To TextBox5.Value * TextBox6.Value Step TextBox5.Value
Sheets("Data").Range("b5") = TextBox7.Value + i
    adt = Val(TextBox6.Text)

If TextBox6.Text = "" Then
            MsgBox "Baskı adedi belirtmeden baskı yapılamaz..!", vbCritical
            Else
            With ActiveSheet.PageSetup
                            .CenterHorizontally = True
                 ActiveSheet.PrintOut , copies:=adt, collate:=True
            End With
            End If
Next
End Sub

sayın uzmanamele öncelikle uğraşılarınız için teşekkürler
verdiğiniz kodlar işimi gördü ufak bir sorun var ama bu şekilde de idare edebilirim. yine de hatayı söyleyeyim.
userformdaki koli sıra no hanesine yazdığım sayının +1 inden sıra no vermeye başlıyor dediğim gibi ben bu şekilde de idare ederim tekrar teşekkürler

Geri