• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sıralı verileri liste yapmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cyperin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Professional plus 2016, Türkçe
Merhaba Sayın Ustalarım;

Elimde yaklaşık 2,500 satır ve 10 sutun veri var bu verileri matbu olan ve 30 kişilik olacak şekilde liste oluşturmak istiyorum, ben normalde 30 kişi kopyala yapıştır yaparak yapıyordum ama bu sene bu listelerin sayısı arttı bu uygulamanın kolay bir yolu var mıdır?

Not: listede herhangi bir filtreleme ihtiyacı bulunmamaktadır. liste 1'den başlayıp 2.500'de bitmektedir ve 30 kişi 30 kişi sırayla alınarak tablo oluşturulacaktır.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
bu kodları bir deneyiniz.
Kod:
Sub Makro2()

sayfa_sayisi = InputBox("Kopyalamak İstediğiniz Sayıyı Girin", "Hızlı Kopyalama")

For i = 1 To sayfa_sayisi
a = i * 30 + 2

Range("A2:J31").Select
    Selection.Copy
    Cells(a, 1).Select
    ActiveSheet.Paste

Next

MsgBox ("Kopyalama İşlemi Başarı İle Bitti")

End Sub

Son düzenleme:
Samet Bey ilginiz için teşekkür ederim evet 30 kişi olarak bölmüşsünüz sağ olun fakat benim elimde matbu verileri kopyalayacağım bir şablon var ekli dosyada sunmaya çalıştım mesela bende 10 sutun veri var fakat bu verilen ilk 3 tanesini bir tabloya ilk 2 ve 5.-6. veriyi başka bir tabloya yazmam gerekiyor tablolar bana hazır geliyor şimdi yanımda yok ama çok benzemese de mantığını göstermek adına dosyaya yapmaya çalıştım. Bu 2.500 veriyi bende bulunan 11 adet şablona bölebilir miyiz?
1 şablon 30 kişi aldığı için 84 civarında sayfa yapıyor. İnşallah anlatabilmişimdir.
Not: Bu 1 ve 2. sütundan sonrada 5. sütundan veriyi almasını istemiyorum o sutunları yeni bir sayfaya silerek yapıştırabilirim formüllü bir verim yok.

http://s6.dosya.tc/server5/n2pvjs/deneme.xlsx.html

benim yapabileceğimden daha karmaşık görünüyor.
belki forumdaki diğer arkadaşların yardımcı olabilir.

İlginiz için teşekkür ederim.

Yardım edecek olan varsa sevinirim.

Saygılar.

Geri