• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sıralı sayfalarda ufak bir değişiklikle çıktı alma

Excel Vers. ve Dili
exel 2003 türkçe
İşim gereği yurt dışına ihrac edilecek kolilenmiş ürünlerin üzerine yani kolilerin üzerine yapıştırılacak ürün bilgisi kağıtlarını yazdırırken bir numara değiştirerek tüm sayfayı aynı şekilde tekrar yazdırıyorum

yani kısaca aynı ürünün 50 koli olması durumunda ben 1 den 50 ye kadar exel dosyası üzerindeki sayıyı elimle değiştirerek tekrar yazdır butonuna basıyorum bir tanıdığım bu işlemin bir förmülle sayı atlatıp yazdırma şeklinde yapılabildiğine şahit olduğunu söyledi bunun nasıl yapıldığını bilen varmı acaba?

şimdiden teşekkürler

merhaba

istediğiniz formülle değil makroyla olabilir. örnek dosya ekleyiniz veya benzer soruları site içi arayınız.

İşim gereği yurt dışına ihrac edilecek kolilenmiş ürünlerin üzerine yani kolilerin üzerine yapıştırılacak ürün bilgisi kağıtlarını yazdırırken bir numara değiştirerek tüm sayfayı aynı şekilde tekrar yazdırıyorum

yani kısaca aynı ürünün 50 koli olması durumunda ben 1 den 50 ye kadar exel dosyası üzerindeki sayıyı elimle değiştirerek tekrar yazdır butonuna basıyorum bir tanıdığım bu işlemin bir förmülle sayı atlatıp yazdırma şeklinde yapılabildiğine şahit olduğunu söyledi bunun nasıl yapıldığını bilen varmı acaba?

şimdiden teşekkürler

Selamlar,

Aşağıdaki kodu denermisiniz. Numaralar "A1" hücresine yazılmaktadır. "A1" hücresini kendinize göre değiştiriniz.

Kod:
Option Explicit

Sub NUMARA_VER_YAZDIR()
    Dim İLK_NO As Variant, SON_NO As Variant, NUMARA As Integer

İLK_NO = Application.InputBox("Lütfen ilk seri no giriniz.", "İLK SERİ NO", 1)
    SON_NO = Application.InputBox("Lütfen son seri no giriniz.", "SON SERİ NO", 50)

If İLK_NO = "" Or SON_NO = "" Then Exit Sub
    If İLK_NO = False Or SON_NO = False Then Exit Sub

For NUMARA = İLK_NO To SON_NO
        Range("A1") = NUMARA
        ActiveSheet.PrintOut
    Next

MsgBox "İşleminiz tamamlanmıştır.", vbInformation
End Sub

çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için ama ben gönderdiğiniz formülü kullanmayı beceremedim elimdeki örnek dosyayı size nasıl ulaştırabilirim acaba ?

Geri