• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sıralı Numara Verme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2002 - Türkçe
Arkadaşlar Merhaba. Örnekte de göreceğiniz üzere ilk sayfa numarasını verdikten sonra diğer sayfalara 1 sayı artarak gitmesini istiyorum. Elimde binlerce bu şekilde numara verilmesi gereken sayfa var. Bir önceki sayfadan etkilenerek numarasını hep 1 sayı arttıran herhangi bir formül ve daha da önemlisi o formülü bilip te paylaşmak isteyen birisi var mı?

Not: Örneğe bağlı kalmayın. Ben örnekteki "veri" sayfasını, numaraları o sayfadan çekerim diye düşünerek oluşturmuştum. Beceremedim :-( Yani aynı veri sayfasını ve aynı örneği kullanmak zorunda değilsiniz. Bir sonraki sayfa bir önceki sayfadan 1 fazla olsun da nasıl olursa olsun. Teşekkürler...

Ekli dosyalar

Arkadaşlar Merhaba. Örnekte de göreceğiniz üzere ilk sayfa numarasını verdikten sonra diğer sayfalara 1 sayı artarak gitmesini istiyorum. Elimde binlerce bu şekilde numara verilmesi gereken sayfa var. Bir önceki sayfadan etkilenerek numarasını hep 1 sayı arttıran herhangi bir formül ve daha da önemlisi o formülü bilip te paylaşmak isteyen birisi var mı?

Not: Örneğe bağlı kalmayın. Ben örnekteki "veri" sayfasını, numaraları o sayfadan çekerim diye düşünerek oluşturmuştum. Beceremedim :-( Yani aynı veri sayfasını ve aynı örneği kullanmak zorunda değilsiniz. Bir sonraki sayfa bir önceki sayfadan 1 fazla olsun da nasıl olursa olsun. Teşekkürler...

eklediğim dosyaya bak on şzleme yaptıgında sayfa gozukuyor
bu exceldemi yoksa worddemi yapılacak ikisinde sayfa yapısına baktıgınızda sayfa numaralarını yazan bolum var onu işaretleyin mesele biter kolay gelsin

Ekli dosyalar

Tekrar merhaba. Hocam veriyi güzel alıyor da diğer sayfalara 1 sayı arttırarak nasıl yansıtacağız. Bu konu da da yardıma ihtiyacım var malesef... Excel de yapılacak bu arada...

burada sayfalaramı gitmeyi dusunuyorsunuz osayfalardan verimi almayı sorunuzu tam olarak algılamadım

sayfalara gitme var ekte 1 tıklarsanız sayfa bire gider 2 ye tıklarsanız ikiye

Ekli dosyalar

• 111.xls
    111.xls
    16 KB · Görüntüleme: 46
O sayfalardan veri almak istiyorum. İlk mesajımda da belirtmiştim. Veri sayfasını ben kendim için oluşturmuştum. Lütfen bağlı kalmayın siz o sayfaya ve sanki ben örnek geöndermemişim gibi davranın.

Sorunu yeniden özetlersem;

Elimde binlerce excel sayfası var.Ve bunların herhangi bir hücresine numara verilecek.
İstiyorum ki ilk numarayı ben vereyim diğer sayfaların numarasını kendisi otomatikman 1 sayı arttırarak atsın. Aradığım şey bu mevzuya binaen herhangi bir formül...
Teşekkürler...

Acaba bu sorunun çözümü mü yok? Yaklaşık iki aydır aynı soruna ilişkin defalarca soru sordum ama henüz bir cevap almış değilim...Ne olur bir çözüm artık...

Merhaba,

Sayfa numaralarınız seri halinde ilerliyor sanırım. Örnek olarak Sayfa numaralarının 500 den başlayıp ilerlediğini düşünürsek. Aşağıdaki işlemleri sırasıyla uygulayınız.

Önce herhangi bir sayfanın adı üzerinde sağ clik yaptıktan sonra Tüm Sayfaları Seçi işaretleyiniz. Daha sonra formülü yazmak istediğiniz hücreye giderek aşağıdaki formülü yazınız. son olarak yine sayfa adı üzerinde sağ clik yaparak Sayfaları Çöz seçeneğini işaretleyiniz..

Kod:
=SAĞDAN(HÜCRE("DosyaAdı";A1);UZUNLUK(HÜCRE("DosyaAdı";A1))-MBUL("]";HÜCRE("DosyaAdı";A1)))[COLOR=red]-499[/COLOR]

Formüldeki -499 sayfaların 500 den başladığı için eklenmiştir.Eğer 2000 den başlarsa formüldeki -499 u -1999 olarak değiştirmeniz yeterli olacaktır..

.

Süperrrr

Hocam çok ama çok teşekkür ederim. Peki aynı olayı biraz daha geliştirirsek örnekteki resimde işaretli olan numaraları da otomatiğe bağlama şansımız var mı? Bir önceki formüle benzer bir formül...
Tekrar teşekkür ettim...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
"Üsttekiyle Aynı Olay"

Bu kez çok şey istedim galiba...

Son düzenleme:
ömer bey ilginiz için teşekkür ederim

vermiş olduğunuz kodu aynen yazıyorum fakat yine değer hatası alıyorum a1 hücresine 1 yazıyorum sadece

ömer bey ilginiz için teşekkür ederim

vermiş olduğunuz kodu aynen yazıyorum fakat yine değer hatası alıyorum a1 hücresine 1 yazıyorum sadece

Merhaba,

Ne yapmak istediğinizide açıklarsanız sevinirim..

Eğer sadece sayfa adını bulmak istiyorsanız, aşağıdaki formülü ilgili sayfanın herhangi bir hücresine kopyalamanız yeterli olacaktır..

Kod:
=SAĞDAN(HÜCRE("DosyaAdı";A1);UZUNLUK(HÜCRE("DosyaAdı";A1))-MBUL("]";HÜCRE("DosyaAdı";A1)))

.

değer hatası

değer hatası
ben resimdeki sayfanın her yazılmasında 500 - 501 - 502 gibi sıra no atmasını istiyorum

49004325.jpg

Sayın zenco,

Yukardaki verdiğim formül çalışma sayfasının adını hücreye yazar, eğer istediğiniz bu konuyla ilgili değilse konu bütünlüğü için yeni konu açarak sormanız daha doğru olacaktır.

Yeni konu açarak soru sormak

.

tamam teşekkür ederim ilginize

Geri