• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sıralamada eğer kullanımı

Excel Vers. ve Dili
2007 Tr
H sütunundaki sıralamayı yapacak 1000000 sayıları görünce gün hafta ay ve yıl yazdırmasını istiyorum.
Kısacası sırlayacak aynı zamanda eğer formülü ilede 10000000li sayıların karşılığınada gün , hafta, ay, ve yıl yazdıracak
Formülüm

'=BAĞ_DEĞ_SAY(P$8:P$45)-(RANK(P8;P$8:P$45)+EĞERSAY(P$8:P8;P8))+2

dosyam

Ekli dosyalar

ne demek istediğini tam anlamadım ama bir şey yaptım bi bak bakalım kardeş

Ekli dosyalar

ne demek istediğini tam anlamadım ama bir şey yaptım bi bak bakalım kardeş

mgurten öncelikle bayramını kutlar, sevdiklerinle nice bayramlar geçirmeni dilerim. ben sorumu anlatamamışım dosyayı tekrar yükledim

"=EĞER(O8<>"";YUKARIYUVARLA(o8;1)+0,14;" ")*100 bu formülle birlikte aşagıdaki eğerli formülünü kullanmak istiyorum
'=EĞER(O8=pas;EĞER(O8=faul;EĞER(O8=tur;EĞER(O8=elendi;EĞER(O8<>"";YUKARIYUVARLA(O8;1)+0,14;" ")*100))))

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
kardeş ekteki dosyayı bi incele bakalım

herhalde böyle bir şey istiyorsun

Ekli dosyalar

kardeş ekteki dosyayı bi incele bakalım

herhalde böyle bir şey istiyorsun

eğer bu istediğin şekilde ise indisli formülün başına birde derece yerinin boş olmadığını kontrol ettirmek lazım yoksa boş olanları en alta yazıyor. şimdi fark ettim onu eğer fonks. ile yapabilirsin yapamazsan haber ver

Çok teşekkür ederim mgurten aslında boş hücre olmaması gerekiyor.Önemli olan sonuca ulaşmaktı bende sizin bilgilerle bendeki eski formülleri kullanarak işlemi yaptım çok güzel oldu.Fakat bir sorun var Gri alanda A sütununda sıra numarası verirken pas tur yazanların satırına"-" işaretini nasıl koydurabilirim. Kendim manuel girdiğim zaman bilgiler kayboluyor. Aslında öğrenci pas geçiyor 5. oluyor veya öğrenci tur atlıyor 6. oluyor. Biz bunlara "-" çektirdiğimizde onlar sıralamada çekmiş olacağız. Ve bu eksiler 8 ay süren yarışma sonucu toplanıp toplamdan düşürülecek o yüzden sıra numarasına "- " koydurmam lazım.

dosyam ektedir.

Ekli dosyalar

Sayın mgurten usta istediğime yakın oldu ama bu defa p9-10-11-12 sütunlar yutulmuş gibi sıralamada yanlışlık var.Diğer bir konu daha öncekinden hariç iki gizli sütun daha var, benim anlamadağım nokta neden benim gittiğim yoldan gitmedinde h,ı ve j sütunları üzerinde yoğunlaştın.Aslında Q sütunu yardımcı olmazmıydı? Tabiki bunlar merak ettiğim konulardı, aslında istediğim oldu benim istediğim iki formülü birleştirmekti.

Son düzenleme:
sizin yöntem ile yapmaya çalıştım ama işin içinden çıkamadım.
sıfır gösterme hikayeside o hücreyi tahminimce sayı gibi algılıyor ve ondan 0 gösteriyor.

dosyan ekte bu sefer tamam olması lazım :)

isterseniz o aradaki sütunları gizleyebilirsiniz.
bu arada istersek j sütunundaki formülü h sütunu ile birleştirebiliriz ama çok uzun oluyor kafanız karışmasın diye ben özellikle ayırdım yoksa aşağıdaki gibi bir formül olurdu

Kod:
=EĞER(ESAYIYSA(EĞER(ESAYIYSA(EĞERHATA(MBUL("hata";Q8;1);1));EĞER(YADA(Q8="pas";Q8="tur";Q8="elendi";Q8="faul");1000000+SATIR();Q8);EĞER(ESAYIYSA(Q8);Q8;"")));EĞER(EĞER(ESAYIYSA(EĞERHATA(MBUL("hata";Q8;1);1));EĞER(YADA(Q8="pas";Q8="tur";Q8="elendi";Q8="faul");1000000+SATIR();Q8);EĞER(ESAYIYSA(Q8);Q8;""))>0;EĞER(ESAYIYSA(EĞERHATA(MBUL("hata";Q8;1);1));EĞER(YADA(Q8="pas";Q8="tur";Q8="elendi";Q8="faul");1000000+SATIR();Q8);EĞER(ESAYIYSA(Q8);Q8;""));"");"")

isterseniz bunu h sütununa kopyalayın aynı sonucu görürsünüz

dosyanız ekte iyi geceler

Ekli dosyalar

Çok teşekkür ederim Sayın mgurten usta ben alacağımı aldım ve bilgilerinizden çok faydalandım.Bazen bizlerde yapmak istediklerimizi tam olarak anlatamıyoruz, o yüzden kafanızı karıştırmış olabilirim, kusuruma bakmayın. Formül konusunda da çok haklısınız o kadar uzun bir formülü gözüm idrak etmiyorki aklım idrak etsin :)

Geri