• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sıralama

Excel Vers. ve Dili
2003
herkese merhaba.
örnekteki butonun tıklatıldığındaki kodu sıralama yapacak şekilde yani
önce tarih (ilk sütun) sırası
aynı tarihde olanları
plaka sırası(ikinci sütun)
plakada aynı olanları mıktar sırasına(üçüncü sütun)
göre küçükten büyüğe göre sıralayacak şekilde güncelleme
yaparsanız sevinirim.
kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Aşağıdaki kodu dener misiniz?
Kod:
    Range("A2:F" & Range("F65536").End(3).Row).Sort Key1:=Range("D2"), Key2:=Range("E2"), Key3:=Range("F2")

merhaba
sayın rahmi yıldız işlemi denedim şimdilik tamam eğer kullandıkça problem çıkacak olursa ben dönerim ama ne işlem yaptığınızı bilmek isterim çünkü aynı şeyi başka yerlerede uygulayacağım.
sayın usubaykan kodlarla aram yok kodu nerye yazacağımı bilemedim eklediğim örneğe uygulayıp ekleyebilirsen memnun olurum
kolay gelsin.

merhaba
bu şekilde kullanışlı olmadı
önce plakaya göre dizsin aynı plaka olursa tarihe göre oda aynı olursa
miktara göre dizsin
kolay gelsin

Merhaba;

Sorunuzu tam olarak anlayamadım örnek dosya ile birlikte açıklar mısınız?

merhaba ekteki örnekteki butonu tıklayına sıralama yapıp(önce tarih-plaka-müktar önceliğinde), karakterleri dönüştürüyor.
ben sıralama yaparken önce plakaya göre sıralama plaka aynıysa tarihe göre tarihte aynıysa mıktara göre sıralama yapmasını istiyorum şimdiden teşşekkür ederim kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Merhaba;

#3 nolu mesaj da önerdiğim kod istediğiniz aralıkta sıralama yapmaktadır. Bu kodu makro içerisinde uygulayacak yerimi bilmiyorsunuz? Benim anlayamadığım
önce plakaya göre sıralama plaka aynıysa tarihe göre tarihte aynıysa mıktara göre sıralama yapmasını istiyorum
cümlesi.

merhaba herkese
sayın rahmi yıldız dosya tamam birde nerede değişiklik yaptınız koddamı yoksa başka bir yerdemi? herzaman siğzi rahatsız etmesem.
ve sayın usubaykan söylediğim gibi kodu ekteki dosyada ki koda eklerseniz olcak ben bilmiyorum.
kolay gelsin tekrar teşekkür ederim.

merhaba herkese
sayın rahmi yıldız dosya tamam birde nerede değişiklik yaptınız koddamı yoksa başka bir yerdemi? herzaman siğzi rahatsız etmesem.
ve sayın usubaykan söylediğim gibi kodu ekteki dosyada ki koda eklerseniz olcak ben bilmiyorum.
kolay gelsin tekrar teşekkür ederim.

Merhaba;

Sn. Rahmi Yıldızın eklediği dosya da en alt satır da yazdığım kod mevcuttur. İncelerseniz fark edeceksiniz. ALT+F11 tuşlarına basın module1 seçin en altta sıralama kodunu göreceksiniz.

herkese merhaba
sn rahmi yıldız ve usubaykan teşekkür ederim yardım ve ilginiz için.
kolay gelsin kullanım devam ediyor problem halinde tekrar dönerim.
kolay gelsin.

Geri