• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sıralama

Excel Vers. ve Dili
2007
Arkadaşlar ;Elimde isim soyisim nufus ili ve dosya numarası olan 15.000 civarı bir liste var .her dosya numarasında yaklaşık 300 kişi var . Benim istediğim her dosya numarasında hangi ile mensup kaç tane insan var.Şöyle ki ;

1001 nolu dosya da
erzurum 20
kars 15
kocaeli 28

1002 nolu dosya da ordu 40
tokat 55
rize 68

gibi her dosya da hangi memleketten kaç tane olduğunu versin istiyorum nasıl yapabilirim bunu .Doyayı ekledim

Ekli dosyalar

Cevabınız için teşekkürler .Ancak 15000 tane isim var aşağıya doğru ve bu listenin farklı farklı yerlerinde 300 tane civarı 1001 nolu dosya var 300 civarı 1002 nolu dosya 300 civarı 1003 nolu dosya .....gibi uzayıp gidiyor .Bunları hepsini sayıp bana 1001 nolu dosyada kaçtane hangi ilden 1002 nolu dosyada kaçtane hangi ilden gibi bütün dosyalarda ayrı ayrı kaçar tane hangi ilden insan var öğrenmek istiyorum bunu nasıl yapabilirim

Özet Tablo

4 çeşit raporlama yaptım kendi içinde istediğiniz yere kopyalayabilirsiniz

Ekli dosyalar

Arkadaşlar listeyi istediğim şekle getirip tekrar ekliyorum ,Bir zahmet bi yardım ederseniz sevinirim ...........

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
hhaseken arkadaşın hazırlamış olduğu dosyada istemiş olduğunuz bu sonucu veren bir çözüm vardı.
Veri > Özet Tablo ve Özet Grafik Raporu adımından hazırlanmış ekteki dosyayı inceleyiniz.
Kolay Gelsin

Ekli dosyalar

Teşekkür ederim cevap için ancak benim elimde bu dosyaya benzer dosyalar var ben aynı formülü diğerlerine de uygulamak istiyorum .Ve Bu listeyi en çok tan en aza doğru dizebilirmiyim

Teşekkür ederim cevap için ancak benim elimde bu dosyaya benzer 15 dosya var ben aynı formülü diğerlerine de uygulamak istiyorum .Ve Bu listeyi en çok tan en aza doğru dizebilirmiyim .Yani 1001 nolu sandık ta en çok Adanalı varsa onu ilk sıraya alsın .İkinci çok olanı ikinci sıraya gibi

Son düzenleme:
Teşekkür ederim cevap için ancak benim elimde bu dosyaya benzer 15 dosya var ben aynı formülü diğerlerine de uygulamak istiyorum .Ve Bu listeyi en çok tan en aza doğru dizebilirmiyim .Yani 1001 nolu sandık ta en çok Adanalı varsa onu ilk sıraya alsın .İkinci çok olanı ikinci sıraya gibi

boyle bir uygulama için formulle uğraşmana hiç gerek yok aacanakova arkadaşımız senin istediğin gibi bir ozet tablo hazırlamış... eğer büyükten küçüğe de sıralamak istiyorsan; sayılmış verilerin üzerinde sağ tıkla; sonra "sırala"yı seç. ordan istediğin gibi küçükten büyüğe ya da tersini ayarlayabilirsin

Geri