• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sıralama..!

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba Yine bir buton yardımıyla,
Önce C daha sonra B sütunda ki verileri küçükten büyüğe doğru sıralamak istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz..

Veri menüsündeki Sıralama'yı deneyin...

Merhaba Murat Bey,
İlginiz için teşekkür ederim, fakat yaklaşık 9 işlemi tek butanla yapacağımdan bunu arada yapmam imkansız olacaktır. Bu yüzden Makro ve Butonla olmasını istiyorum.

Anlayışınıza...

Bundan sonra yapacağımız 8 işlem daha mı var ???

Murat Bey,
Bundan sonra sanırsam yapacağım 2 işlem daha var demek istedim.

Anlıyorum...

Makro kaydet diye birşey var, duydunuz mu hiç ?
Duymadıysanız bir araştırın derim. Sizin seviyenizdeki birinin fazlaca faydalanması gereken bir yöntemdir...

Makro Kaydet düğmesine basıyorsunuz, sonra ne yapılması gerekiyorsa onları yapıyorsunuz ve Makroyu Durdur'a basıyorsunuz. Size yaptığınız işlemlerin kodlarını veriyor.

Siz Excel'in hangi versiyonu kullanıyorsunuz ?

Evet tabiki de duydum, bi kaç işlemde bulundum. istediğim sonuçları elde edemeyince yine yardımda bulundum. ama bu konu için denemedim. umarım istediğim gibi bir şey olur..

Merhaba,
Murat bey, tarif ettiğiniz gibi uyguladım fakat istediğim gibi olmuyor. sayfalarca kod veriyor.

B una bi kod başka nasıl uyarlayabiliriz arkadaşlar, yardımcı olabilirmısınız.
iyi geceler dilerim

Murat Hocamın dediği gib makro kaydet yöntemiyle istemiş olduğunuz şey oldukça basit birşey. Kodlar üzerinde değişiklik yapabilirim diyorsanız siteye ekleyebilirim ama yapabilecek misiniz ?

Merhaba Örnek dosya ya ekledim. sırala önce D sütundan küçükten büyüğe sonra C sütündan küçükten büyüğe sıralanması gerekmektedir.

tşk ederım iyi geceler dilerim

Ekli dosyalar

Merhaba,

Kod:
Sub Sirala()

Dim i As Long

i = Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row
    If i < 2 Then i = 2

Range("A2:I" & i).Sort Key1:=Range("D1"), Key2:=Range("C1")

End Sub

Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Sub sirala59()
Application.ScreenUpdating = False
Range("B2:I" & Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row) _
.Sort key1:=Range("C2"), key2:=Range("D2")
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox "İşlem tamamlandı." & vbLf & "evrengizlen@hotmail.com" _
, vbOKOnly + vbInformation, Application.UserName

End Sub

Ekli dosyalar

Pardon Necdet Hocam ve Evren Hocam. Geç farkettim. Bende göndermiş oldum

teşekkür ederim herkese çok iyisiniz çok sağolun. son olarak bir aktarma kaldı :)

Günaydın,
Sayın Orion1 sizin yazdığınız kodu kullanıyorum. işime en çok uygun olan sizin kodlarınız.
Diğer arkadaşlarıma ve hocalarıma gönülden teşekkür ederim. ellerinize sağlık.

Sayın Orion1 sonradan farkettiğim küçük bir sorun var. sıralama işlemi yapırken birinci satırı da dahil ediyor ve bundan sonraki işlemlerimde ciddi sorunlara neden oluyor. ilk satırı sıralamadan devre dışı alabilirmiyiz.

Geri