• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sıralama

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 Türkçe
Ekteki dosyada makro ile sıralamasını istiyorum fakat bir türlü yılları sıralıyacak daha sonra / tan sonra olanı küçükten büyüğe doğru sıralamasını istiyorum bi türlü beceremedim. Yardım edebilirmisiniz.

Ekli dosyalar

Yazdıklarınızdan çok anlayamadım, ama ekli dosyanızda sıralı görünüyor.

Şu kodu bir modüle ekleyip dener misiniz ?
Kod:
Columns("B:B").Select
    Selection.Sort Key1:=Range("B1"), Order1:=xlAscending, Header:=xlGuess, _
        OrderCustom:=1, MatchCase:=False, Orientation:=xlTopToBottom, _
        DataOption1:=xlSortNormal
    Range("B1").Select

İlginize teşekkür ederim fakat olmadı buda şöyle olcak şimdi 2008/1 en baştakı ondan sonra 2008/2 gelmesini istiyorum fakat 2008/10 geliyor biraz daha açıklayıcı olabildimmi acaba

Önce kendi aralarında sıralayın sonra C1 Hücresine =UZUNLUK(B1) yazın, daha sonra c1 hücresinden başlayarak b1 hücresiyle birlikte aşağıya kadar seçin. Sonra sıralatın,

Bir de bu şekilde dener misiniz ?

Selamlar,

Sayın;Accountant80 vermiş oldugu kodu aşagıdaki kodları ekleyerek denermisiniz,

Kod:
Sub değiştir()

Cells.Replace What:="/", Replacement:=",", LookAt:=xlPart, SearchOrder _
        :=xlByRows, MatchCase:=False, SearchFormat:=False, ReplaceFormat:=False
   Columns("B:B").Select
    Selection.Sort Key1:=Range("B1"), Order1:=xlAscending, Header:=xlGuess, _
        OrderCustom:=1, MatchCase:=False, Orientation:=xlTopToBottom, _
        DataOption1:=xlSortNormal

End Sub

Vedat Hocam, ben arkadaşın yerine denedim, maalesef olmadı rakamlar karma karışık oluyor, acaba ben mi yanlış yaptım bakar mısınız?

Selamlar,

Konuyla alakalı çalışma hazırlarım bu akşam cevap veren olmazsa .

Merhaba dostlar,
aynı sorunu bende yaşamıştım ve sorunu 2008/1 ile 2008/10 arasında sıralama fonksiyonunda aynı görmesine bağlamıştım.ben listemde 2008/1 yerine uygun basamak sayısına göre 2008/001,2008/002 şeklinde dizmiştim.bunu yaptığımda ilgili kodlar 2008/1 ile 2008/10 arasında ayırımı yapabilmişti.tabiki benim çözüm efektif bir çözüm değildi.Velhasılı çözülebilir ise bende memnun olacağım nerakla takip ediyorum.Saygılarımla

Ekteki dosyada makro ile sıralamasını istiyorum fakat bir türlü yılları sıralıyacak daha sonra / tan sonra olanı küçükten büyüğe doğru sıralamasını istiyorum bi türlü beceremedim. Yardım edebilirmisiniz.

Merhaba,
Eski veriyi muhafaza ederek , gecıcı sayfada sıralama yaptırdım.
İşinizi görürse.İstersen aynı sayfa ve sütunada yaptırırım. Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Hocam ekteki dosyayı bi uyarlayabilirmisiniz. Ben iki gündür çabaladım bi türlü yapamadım. Yapıyorum başlıklar gidiyor. sıra numaraları siliniyor bi el daha atabilirseniz çok makbule geçecek.

Ekli dosyalar

hocam yardımcı olabilecekmsiniz acaba. merakla bende bekliyorum.

Geri