• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sıralama Sorusu

Cepten dosyanıza bakamıyorum.

=KÜÇÜK(A1:A10;1)

Formülü A1:A10 arasındaki en küçük değeri bulur. Formüldeki 1'i 2 yaparsanız en küçük ikinci değeri bulursunuz. İnşallah aradığınız cevap budur.

En küçük değeri veya büyüğü bulabilirim ama yanındaki satırdaki ismi yazdırmak istiyorum :(((

çok teşekkürler , mesela 1 sayısının karşısındaki ismi en üste, 2 sayısının karşısındaki ismi onun altına yazdırmak istiyorum...

Merhaba.

C1:C17 aralığını seçin, bu aralık seçiliyken formül çubuğuna aşağıdaki formülü yapıştırın ve
işlemi ENTER tuşu yerine CTRL+SHIFT+ENTER ile tamamlayın.

Normal formül yerine bunun kullanılma nedeni A sütununda tekrarlanan verilerin oluşu (17 gibi).
İşlemi doğru yapmışsanız formül kendiliğinden {...} gibi köşeli paranteze alınacaktır.
Çünkü formül dizi formülüdür.
.
Kod:
=İNDİS($B$1:$B$17;KAÇINCI(KÜÇÜK($A$1:$A$17+SATIR($A$1:$A$17)/1000;SATIR());$A$1:$A$17+SATIR($A$1:$A$17)/1000;0);0)

Ömer Bey, çok teşekkürler. Bu formülü 10 yıl çalışsam yazamazdım da bulamazdım da.. İnanılmaz bir bilgiye sahipsiniz, saolun. :)

Estağfurullah.

Dizi formülü kullanmak istemezseniz aşağıdaki normal formüllerle de istediğiniz olur.
A sütunundaki eşitliklerden kurtulmak için C sütununu yardımcı sütun olarak kullanabilirsiniz.
(işlem sonrasında C sütununu gizleyebilirsiniz)

Dizi formülü de zaten bu işlemi kendi içerisinde yapıyor.

-- C1 hücresine (liste boyunca kopyalayın);
Kod:
=A1+SATIR()/1000
-- D1 hücresine (liste boyunca kopyalayın);
Kod:
=İNDİS($B$1:$B$17;KAÇINCI(KÜÇÜK($C$1:$C$17;SATIR());$C$1:$C$17;0);0)

Geri