• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sıralama sorunu

Excel Vers. ve Dili
Microsoft officiel 2010
Merbaha beyler excel e yeni başladım inda devam edecegim.
Bi sorunum var halledeemedim inh yardımcı olursunuz
Örnek elimde bi liste var yukardan aşagı doru
izmir
istanbul
ankara
adana
mersin
izmir
adana
istanbul

Bu listeden en cok tekrar edilenleri sıralamasını istiyorum

izmir
istanbul
adana

Bu şekilde sıralamasını istiyorum inh yardım edecek bi arkadaş vardır.

Merhaba,
Adımları uygulayınız.
  • A2:A8 aralığına şehir isimleri,
  • B2:B8 aralığına 1. formül,
  • C2:C8 aralığına 2. formül,
girişlerini yaparak deneyiniz.,

1.formül;
Kod:
=EĞER(KAÇINCI(A2;A$2:A2;)=SATIR(1:1);MAK(B$1:B1)+1;"")
2.formül;
Kod:
=EĞER(SATIR(1:1)>MAK(B$2:B$8);"";DÜŞEYARA(SATIR(1:1);
  ELEMAN({1;2};B$2:B$8;A$2:A$8);2;))

Bir ss anlatım yapabilirmisniz hocam dedim gibi cok yeniyim :?

Edit:beyler floddd yapmak istemedim yokmu ss atacak :(

Son düzenleme:
Eski liste silinip yerine mi yeni liste oluşacak, başka bir alana mı listelenecek? İsteğinizi net ifade etmelisiniz.

Eski liste silinip yerine mi yeni liste oluşacak, başka bir alana mı listelenecek? İsteğinizi net ifade etmelisiniz.

izmir
istanbul
ankara
adana
mersin
izmir
istanbul
izmir
adana

Usta ister aynı üzerine isterse yeni yere olssun fark edmez şimdi burda 3 tane izmir var
Başa izmir gelecek
izmir
2 istanbul
istanbul gelecek srasıyla :)
Edit yani liste en cok tekrar edilenleri sıralayacak :)

Son düzenleme:
Merhaba.
Örnek belgeye buradan ulaşabilirsiniz.
.
Dostum sagol klavyene saglık.
ama sanırsam yanlış anladın sadece ilk 8 satırı kaide alıyor benim listem oysaki cok uzun :)
Listede en cok tekrar edilenleri sıralaycak yıkardan aşagı aynım üzerinede yazabilir sanrırsam dedimi anlamadın :(

Formüllerdeki hücre başvurularında yer alan satır numaralarını kendi tablonuzun uzunluğuna göre değiştireceksiniz tabi.
Tablonuzu görmediğime göre satır numaralarını da bilemem.
.

Merhaba.
B3 hücresindeki formül:
Kod:
=EĞER(EĞERSAY($A$3:A3;A3)=1;EĞERSAY($A$3:$A$[B][COLOR="Red"]10[/COLOR][/B];A3)-1/SATIR();"")
C3 hücresindeki formül:
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(İNDİS($A$3:$A$[B][COLOR="Red"]10[/COLOR][/B];KAÇINCI(BÜYÜK($B$3:$B$[B][COLOR="Red"]10[/COLOR][/B];SATIR()-2);$B$3:$B$[B][COLOR="Red"]10[/COLOR][/B];0);1));"";İNDİS($A$3:$A$[B][COLOR="Red"]10[/COLOR][/B];KAÇINCI(BÜYÜK($B$3:$B$[B][COLOR="Red"]10[/COLOR][/B];SATIR()-2);$B$3:$B$[B][COLOR="Red"]10[/COLOR][/B];0);1))

1) Yukarıdaki formüllerde kırmızı olarak işaretlediğim 10 değerlerini, kendi tablonuzun A sütunundaki son dolu hücrenin satır numarasıyla değiştiriniz.

2) Ayrıca, başlık satırınız 1 ve verileriniz 2'nci satırdan başlıyorsa;
--her iki formüldeki 3 sayılarını 2 olarak
--ikinci formüldeki SATIR()-2 kısımlarını da SATIR()-1 olarak
değiştirip formülleri 2'nci satırlara yani B2 ve C2 hücrelerine almanız ve sonra da A sütunundaki son dolu hücrenin bulunduğuu satıra kadar kopyalamanız gerekir.

USta valla nası desem ben hala yapamadım zamanım yoktu yeni bakabildim tam olarak olmuyor :)
paypalla ödeme yapılabilir öreten arkadaşa.

Son düzenleme:
Sayın AYHAN,
son cevabımdaki yazdıklarımı yapamayacak birşey yok ki; sırasıyla aşağıdaki şekilde işlem tapın.
-- verilerinizi benim gönderdiğim 4 numaralı cevapta bağlantı adresini verdiğim ( buradan kelimesine fareyle tıklayıp ) belgeyi indirin,
-- kendi verilerinizi kopyalayıp bu belgeye yapıştırın,
-- formüllerdeki değişikliğe ilişkin son cevabımda belirttiğim şekilde son satır numarasını düzeltin
-- formülleri aşağıya doğru kopyalayın.
hepsi bu kadar.

Arkadaşlar benim icin önemli varmı teamla destek verecek eger ister icinden gelerek ücretsiz istersede ücretili destek almak istiyorum.

Arkadaşlar benim icin önemli varmı teamla destek verecek eger ister icinden gelerek ücretsiz istersede ücretili destek almak istiyorum.

umarım işinize yarayacaktır formül çalışması
dosya ektedir.

Ekli dosyalar

Geri