• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sıralama sorunu

Excel Vers. ve Dili
MS Excel 2010
Merhaba excel.web.tr aile aranıza yeni katıldım siteyi fazla incelemeden başlık açtım kusura bakmayın küçük bir sorunum var sizlerle paylaşmak istedim
ödevim gereği bir şirket tablosu oluşturdum tabloda işe başlama öğle paydosu öğle sonrası işe başlama iş bitişi gibi sütunlar bulunmakta hocam bu tabloyu yaptırdıktan sonra verdiği sorulardan çoğunu yapabiliyorken sorulardan birisi yapamıyorum soru da şu "işe en geç gelen kişinin adı" ara() formülü ya da fonksiyonu diyelim kullanarak en geç gelen kişinin süresini ilgili satırda buldurup ad kısmındaki veriyi alabiliyorum ama sorun şu ki en geç gelen kişinin adı en sonra olmayınca fonksiyon çaresiz kalıyor ve en alt satırdaki veriyi ekrana veriyor daha sonra ara() fonksiyonunun kullanımına bakınca değerler sıralı olmalıdır yazdığını farkettim ama ne kadar karıştırdıysam da ya da yeni başlamanın acemiliğinden fonksiyonlarla küçükten büyüğe sıralamayı bulamadım bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşları arıyorum şimdiden çok teşekkürler

Örnek dosyanızı ve dosya üzerinde neler istediğinizi belirtirseniz, daha çok yardım alabilirsiniz.

amacım sabah en geç gelen kişinin ne kadar geç geldiğini ve kim olduğunu ilgili yere yazılması fakat sonradan bu listeye ek yaparsam yanlış sonuçlar veriyor benim düşüncem ara fonksiyonu içinde sabah sütunundaki kişileri büyükten küçüğe dizdirmek ve bu sıralamadaki en büyük kişiyi mak() ile alıp adını öğrenmek.

Ekli dosyalar

Dosyanız eklenmiştir.
J kolonuna ek olarak personel isimleri bilgisi aktarılmıştır.(Silmeyiniz)
Diğer formüller de 100. satıra kadar kopyalanmıştır. Sizin formülleriniz de 100 satırlık bir tabloya göre düzenlenmiştir.

Sayfa koruması konulmuştur.Tablonuzda değişiklikler yapmak isterseniz korumayı kaldırabilirsiniz.

Kolay gelsin

Ekli dosyalar

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Bir kaç sorum daha olacak. j sütununda yaptığınız değişiklikler ve geç kalan personel adı hücresinde yaptığınız düşeyara() fonksiyonunda anlatmak istediğiniz nedir acaba ? Tam olarak anlayamadığım için sordum.

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Bir kaç sorum daha olacak. j sütununda yaptığınız değişiklikler ve geç kalan personel adı hücresinde yaptığınız düşeyara() fonksiyonunda anlatmak istediğiniz nedir acaba ? Tam olarak anlayamadığım için sordum.

Vlookup(DÜŞEYARA) formülünü çalıştırabilmek için J sütünuna A sütunundaki isimler taşındı.
DÜŞEYARA ile formül kullanabilmek için K14 hücresindeki veriyi H3:J100 aralığında bulup H kolonundan sonraki 3. veri getirildi.
Dolayısıyle J kolonunda isimler olduğu için DÜŞEYARA formülü bu ismi bulur.
DÜŞEYARA'da kural şudur: Aramak istediğiniz veri belirlediğiniz alanın ilk sütununda bulunmalı ve bulmak istediğiniz veri ise bu sütundan sağa doğru sıralı olmalıdır.(Örnek J sütunundaki almak istediğiniz veri H sütunundan sonra yani sağa doğru sonra gelmelidir).

Bilgim üstadlar kadar olmasa da elimden geldiği kadar açıklamaya çalıştım.
Kolay gelsin....

Geri