• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sıralama Makrosu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan conkz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007 / Türkçe
Merhabalar,

Forumda birkaç tane sıralama makrosu örneği gördüm ama uyduramadım onları kendi çalışmama. Bir çalışma sayfasında O5:P23 aralığında verilerim var. Altına bir buton ekleyerek butona tıkladığımda P sütunundaki yüzde cinsinden verileri küçükten büyüğe sıralasın istiyorum. Tabii O sütunundaki verileri de p sütununda yaptığı sıralamaya göre değiştirecek. Bunu sık sık kullandığımdan sürekli aralığı seçerek sırala demektense otomatikleştirmek istiyorum. Örnek çalışma sayfasını ekledim. Bu makroyu yazmada yardımcı olabilir misiniz?
Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Selamlar,
Veri Sıralama ile rahatlıkla yapabilirsiniz.
Aşagıdaki kodu butana bağlayıp denermisiniz.

Kod:
Sub sırala()
Range("O4:P619").Select
ActiveWindow.SmallScroll Down:=-27
Selection.Sort Key1:=Range("P5"), Order1:=xlDescending, Header:=xlGuess, _
OrderCustom:=1, MatchCase:=False, Orientation:=xlTopToBottom, _
DataOption1:=xlSortNormal
Range("H4").Select
End Sub

Ekli dosyalar

Teşekkür ederim. Tam tersi küçükten büyüğe sıralasın istiyordum, ama Descending'i Ascending ile değiştirerek istediğimi elde ettim. Sağ olun tekrardan :)

Bu makro için bir eklenti daha lazım oldu. Aslında eklenti değil de işlemi tersine çevirecek bir buton istiyorum. Bunu yaptıktan sonra diğer başka bir butona tıklayarak Şehir Adına göre A'dan Z'ye sıralamasını nasıl yaptırabilirim? Bu verilerim bir grafiğe bağlı. Gönderdiğim kullanıcılar yukarıdaki makro ile büyümeye göre sıralama yaptırabiliyor. Bir de A'dan Z'ye şehire göre yaptırmak istiyorum. Şimdiden teşekkürler...

Bu arada makro konusunda pek bir bilgim yok, bu konuda bir kitap öneriniz falan varsa o da işime yarayabilir. :)

Son düzenleme:
Selamlar,

Şu şekilde değiştirin.

Sub sırala()
Range("O4:P619").Select
ActiveWindow.SmallScroll Down:=-27
Selection.Sort Key1:=Range("O5"), Order1:=xlAscending, Header:=xlGuess, _
OrderCustom:=1, MatchCase:=False, Orientation:=xlTopToBottom, _
DataOption1:=xlSortNormal
Range("H4").Select
End Sub

Teşekkür ederim, az önce aynı değişiklikleri uygulamıştım aslında ama bir türlü çalışmamıştı. Sanırım kaydederken bir şeyler oldu. Şimdi 2-3 kere denedikten sonra kaydedip çalıştırabildim :)

Selamlar,

Benim makro bilgim yoktur fakat excelin makro kaydet özelliği vardır onu başlatıp bütün sıralamayı yaptıktan sonra makroyu durdurup kayıt edersiniz.
Daha sonra bir butona atıp tek tıkla hızlı bir şekilde istediğinizi yapabilirsiniz.
Ben bu şekil yaptım.

Tamam hallettim zaten :)
Formüllerin gözükmemesi için sayfayı korumaya aldığımda çalıştırmadı makroları, makroların başına ve sonuna şu eklemeleri yapınca hallettim.

Sheets("Sayfa1").Unprotect

Sheets("Sayfa1").Protect

Şimdilik tüm sorunum halloldu. Teşekkür ederim :)

Selamlar,

Yardımcı olabildiysek ne mutlu bizlere,
İyi çalışmalar dilerim.

Geri